top of page

Segedín se žemlovo libečkovými knedlíky

Segedín miluju, zrovna jsem dostala domácí čerstvé zelí, půlku jsem snědla a z půlky udělala segedín. Žádná dietka, ale velká dobrota. Hodně jednoduchá, tak do toho.


Doba vaření: vývar 1 hodina, guláš cca 45 min

Recept:

400 gr vepřového bůčku

250 kysaného zelí

1 větší cibule

3 stroužky česneku

500 ml vývaru

1 lžička českého kmínu

1 lžíce maďarské papriky

1 lžička uzené papriky

1 lžíce maďarské gulášové pasty

1/2 kelímku

12% smetany

2 lžíce kysané smetany

1 lžíce sádlasůl, pepř


Na sádle osmahnu nadrobno nakrájenou cibulku dozlatova, přidám prolisovaný česnek a všechno koření, včetně pasty, zamíchám, přidám na kostky nakrájené maso, nechám zatáhnout a zaliju vývarem, vařím do změknutí, trvá to cca 45 min. Tak 10 min před koncem vaření přidám zelí, včetně šťávy, nakonec dám obě smetany, dosolím, dopepřím.

Žemlový knedlík s libečkem: 300 gr housky na kostičky (kupuju už krájenou housky na knedlíky, k dostání v Kauflandu), 3 žloutky, z bílků sníh, sůl, pepř, 30 gr hrubé mouky, 1 lžíce sušeného libečku, 50 ml rozpuštěného másla, 1,5 dl mléka. Housku zalijeme mlékem a vajíčkem, necháme nasáknout, přidáme libeček, sůl, mouku a nakonec vmícháme bílek. Na potravinovou folii nanesu váleček, přetáhnu fólií a utáhnu jako bombon, krásně se tím knedlík také vytvaruje. Vařím ve vodě cca 25 min, lepší je během vaření otáčet.


Dobrou chuť

30 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Paella

bottom of page