top of page
Obrázek autoraMichaela Rihova

Paella

Moje oblíbené španělské jídlo, tedy původně pochází jen z jednoho regionu a to z Valencie, ale asi každého napadne jako první v souvislosti se španělskou gastronomií. Setkala jsem se s více druhy, kde se dá použít maso, bez masa nebo jak jí miluju nejvíc já, s mořskými plody a to je právě tahle, kterou vám tady naservíruju. Udělat paellu není nic těžkého a navíc, když máte ty správné suroviny, tak jí zvládnete jedna dvě a ohromíte své gurmánské okolí. V eshopu www.edelikatesy.cz totiž najdete rýži přímo na paellu, mix koření se šafránem a další pochutiny, včetně dobrého vínka a máte vše na španělskou hostinu na jednom místě. Tak si nakupte a pojďme na to.


 

Počet porcí: pro cca 3 lidi



Doba přípravy: cca 30 min




Potřebujeme:


° 1 hrnek rýže na paellu

° 2 hrnky zeleninového vývaru

° 1 červená paprika

° 1 červená cibule

° 3 stroužky česneku

° 1/2 hrnku zeleného hrášku

° 10 cherry rajčat

° 2 lžíce oliv oleje

° koření mix na paellu

° 1 citron nebo limetu

° mix mořské plody

° sůl, pepř




Cibulku nakrájíme na jemno a necháme na oleji zesklovatět, přidáme na kostičky nakrájenou papriku, drcený česnek a zelený hrášek, necháme tak 2 minutky restovat, přidáme koření na paellu a promícháme, šafrán vše hezky obarví na žluto. Přidáme rýži, promícháme a zalijeme vývarem, necháme dusit pod poklicí tak 10 min, vývar postupně přilíváme jak se odpařuje, je to stejný postup jako při italském krémovém rizotu. Pod 10ti minutách přidáme rajčata a na povrch dáme mořské plody, přiklopíme a necháme dalších 5 minut dusit. Zkusíme jestli je rýže al dente a plody měkké, můžeme ještě dosolit a dopepřit. Podáváme s dobrým červeným vínkem.


 

A tady je v celé kráse



 

Zkuste a dejte mi vědět, dobrou chuť❤️



TIPY:



62 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Comments


bottom of page