Food blog nejen o mé vášni k vaření, foodstylingu a focení.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

K tomu něco "publikovat" jsem se odhodlávala docela dlouho, i když asi ne tak dlouho, jako mě baví vařit, péct a to všechno kolem.

Nejsem žádný profík, jen nadšenec s vášní pro cokoliv v kuchyni, i mimo ni :o) Nechci nikoho poučovat jak a co vařit, budu šťastná, když vás budu moct inspirovat, stejně jako já se nechám inspirovat u ostatních. Vařím pro sebe, rodinu, přátele a jelikož mě většinou chválí :o) tak jsem sebrala odvahu (stálo mě to hodně sil překonat strach, věřte mi, stále s tím bojuju a nejsem si absolutně jistá svou prezentací)  a rozhodla se udělat si radost a potažmo ji snad udělat i vám.

Miluju všechny exotické kuchyně, především asijské a blízko východní, miluju totiž exotické koření a vždycky na svých cestách nezapomenu navštívit trhy a přivezu si spoustu surovin. Ale česká kuchyně je naše kuchyně a mám jí také moc ráda. Nevyhýbám se asi žádné kuchyni a sním všechno.

První krok k publikaci byl instagramový profil (rihova5_mishmush), postupně jsem začala uvažovat o vytvoření vlastního blogu, kde bych se s vámi mohla podělit o to co mě baví a snad vás taky trochu potěšit, inspirovat nebo třeba i naštvat, protože možná zrovna tohle jídlo vám nechutná :o) a máte na něj špatné vzpomínky. Ne vždy to bude jen o receptech, ale jelikož i hodně cestuji a miluji ochutnávat lokální, exotická jídla, ráda se s vámi podělím i o tipy, kde jsem co dobrého jedla, ať už u nás doma nebo v zahraničí. 

Proč zrovna MishMush?  Dloouuho jsem přemýšlela o názvu a otravovala svou rodinu a zejména svého partnera s tím, ať mi pomohou něco vymyslet, i když se snažili, většinou jsem všechny nápady poslala do háje. Až při cestě do mé portugalské kanceláře mě napadla slovní hříčka ze svého jména Míša s anglickým přepisem sh a slova mush (což je v angličtině řádně rozmělněná kaše :o), takže je z toho MishMush - zkrátka mišmaš, protože moje recepty jsou také takový mišmaš surovin, inspirací, původu, někdy se striktně držím receptů, ale většinou improvizuji a přidávám vlastní ingredience a chutě, co spolu třeba zdánlivě nesouvisí.

Miluji nakupovat na trzích, objevovat různé farmy, lokální produkty a spousta věcí si vypěstuji na vlastní zahradě. Ale stejně jako každý jiný nakupuji také v normálních obchodech a pořád žiju :o)

To, že jsem se k tomuto kroku odhodlala a začala si jídlo také fotit a publikovat ho nejen svým známým a rodině, musím poděkovat svému partnerovi. On je ten, který trpí, než mu naservíruji jídlo, protože ho musím nejdřív naaranžovat, nafotit, přeskládat a tak dále. Takže většinou ho dostane studené :o) Nicméně i tak mě podporuje a sám mi shání desky na focení a jak říká všechny potřebné "artefakty". I když není žádný jedlík ani gurmán, pokorně trpí mé kuchařské experimenty. Love u baby.

Samozřejmě také velké díky všem lidem okolo mě, rodině, kamarádům, mé americké rodině, které neustále drtím fotkami, toho co uvařím a co kde sním.

Děkuji už předem za to, že si třeba někdy ode mě něco přečtete a necháte se inspirovat, ať už tady na blogu nebo také na Instagramu.

S láskou a úctou

Vaše Míša MishMush

©2019 by MishMush.cz

Meet The Team

Míša

  • Cvrlikání
  • Pinterest
  • Instagram

Jsem vášnivý amatérský kuchař, fotograf, food stylista, cestovatel a milovník anglických buldoků

Eddie

  • Instagram

Jsem vášnivý jedlík, jídlo komentátor, velký spáč, milovník plyšových hraček a všeho na zub

Made by MishMush 2019