Jmenuji se Míša, jsem úplně normální holka, ale co jsem hlavně? Vášnivý jedlík, kuchař, objevitel a objevovač nových chutí, milovník koření a bylinek, exotické i domácí kuchyně, focení a food stylingu a krásných věcí, které k vaření patří.
Jak to všechno vzniklo?
Jak jsem k tomu vlastně přišla? Né vždy tomu tak bylo, neuměla jsem ani fotit, ani jsem neměla ponětí o tom, co je styling, natož kde koupit dobré a exotické suroviny, krásné nádobí, fígle yvychytávky do kuchyně. Hmm, ale vždycky jsem měla ráda jídlo a nikdy jsem žádné neodmítla, ani jako dítě :o) Hodně jsem toho díky své práci a cestovatelské vášni projela a poslední roky se ty moje cesty hodně soustředily na objevování místních jídel, surovin, návštěv restaurací a nakonec díky mé „vlezlosti“ i návštěv lokálních rodin a vaření s nimi.
Zjistila jsem, že nejvíce suvenýrů co si vozím jsou koření, pochutiny, dochucovadla a nádobí, keramika a porcelán na servírování a vaření, vždycky jsem něco držela v ruce s pocitem, jéé to bude super na jídlo a na focení. No dnes už bych potřebovala logistický sklad, protože moje mánie kupovat hezké a dobré věci se zvyšuje a jak říká můj partner, na ty moje artefakty bychom potřebovali další dům.
Před třeti lety jsme se přestěhovali na vesnici, do staršího domu, 200 km od mého rodiště, rodiny a kamarádů, nikoho jsem tady neznala a doposud moc neznám, dělám na home office, takže jsem vždy měla teoreticky více času a vlastně veškeré jídlo jsem si dělala pro sebe, nikam nechodila jíst, takový samojedlík :o) ale trošku osamnělý jedlík. Když už jsem někam šli, tak jsem chtěla nějakou obzvláště dobrou a zajímavou restauraci, se skvělým servisem a kvalitním jídlem a přiznejme si, tady u nás jich mnoho není, často jsou i z ruky a to i finančně.
Tak jsem si postupem času říkala, proč chodit po resturacích, těch, kterých je většina, kde mi jídlo nevyhovuje, není dobré, není hezky ani s láskou naservírované, nevím nic o tom, z čeho je dělané. Není mnohem lepší a levnější mohu udělat doma sama a ještě si to krásně naservírovat, vždyť přece první jíme očima ne?
Sebrat odvahu...
Před dvěma lety jsem se osmnělila a založila si IG účet, bez znalosti sítí a online světa, vším se musela prokousávat a do dneška se koušu :o) zkusila založit i web, který mě ale upřímně začal trošku svazovat a budu ho muset pojmout trošku jinak. Našla jsem si i název a nechala si udělat logo, teď jsem prostě pro vás Míša – MishMush. Proč MishMush, protože je to částečně složenina z mého jména a částečně proto, že prostě vařím vše co mám ráda, z každého soudku trošku.
Začala jsem fotit a lehce stylovat jídlo pouze s tím málem, co jsem v té době měla doma, fotila jsem na telefon, žádné postprodukce, když se teď na ty fotky dívám, tak se směju, ale zároveń si říkám, jak jsem se za dva roky posunula a to sama, bez pomoci a kurzů, ke kterým jsem mimochodem dospěla až teď a začala se v tomto oboru vzdělávat i trošku více technicky :o)
A dnes...
Tak tady jsem, můžu vám ukázat jak něco dobrého a krásného vzniká pod rukama a může vznikat i vám, jak lze i pro vaši rodinu a blízké váš výtvor krásně naservírovat, aby jste byli bohové a bohyně kuchyně :o) a třeba i nafotit ať už jen pro vás nebo pro online širý svět, porádím vám, kde nakupovat i exotiku, není to věda :o) i ty krasotinky na vaření a servírování a to tak, že vám to nezruinuje rozpočet a nezabare vám to většinou více než 40 min času, nemusíte tápat, kde co se dá sehnat, jak moc je to složité nebo nedej bože nemožné.
Joo a třešinka, všechno co je sladké, dělám DIA, s dia produkty, jelikož máme DIA domácnost a musím říct, že český trh je s takovou nabídkou značně omezen
Vítejte a přidejte se ke mě
Ze srdce děkuji
Míša MishMush