top of page

Pštrosí vejce a libečkové brambory

Mám ráda mleté maso i vajíčka, tenhle recept, je příjemné spojení obojího. Přiznávám, že tohle jsou má první pštrosí nebo někdo říká i skotská vejce. Musím uznat, že na první pokus se povedly :o)


Doba přípravy: vejce vaření 8 min, smažení koulí cca 10 min, vaření brambor 20 min

Recept:

Pštrosí vejce

4 natvrdo vařená vajíčka

350 gr mletého hovězího

100 gr šunky od kosti

1 vajíčko

2 lžíce strouhanky

1 lžíce smetany

1 lžíce jarní cibulky

1 hrst šalvěje

1 lžicka směsi koření na mletá masa

sůl, pepř

hl mouka, vajíčko, strouhanka na obalení

slunečnicový olej na smažení

Libečkové brambory

2 velké bramboryhrst libečkusůl, pepř, 1 lžíce ghí


Uvařím si vajíčka, asi 8 min natvrdo, nechám zchladit. V míse si smíchám mleté maso, vajíčko, nadrobno nakrájenou šunku, koření, 2 lžíce strouhanky, 1 lžíci smetany (ta pomůže maso spojit a nerozpadne si při koulení a pečení). Vše prohnětu, nejlépe rukama. V dlani si udělám placičku, do ní vložím vejce (je lepší ho trošku obalit v hladké mouce co máme potom na trojobal), umačkám kolem vajíčka a když chybí, přidám další kousek masa a snažím se udělat kuličku. Tu pak obalím v klasickém trojobalu. Smažím na slunečnicovém oleji, tak 10 min, dokud nejsou zlaté, obracím je lžicí, je to lepší než vidličkou, má ostré hrany a maso se může potrhat.

Libečkové brambory - brambory nakrájím na kostky, dám vařit hodně do měkka cca 20 min, rozšťouchám, přidám lžíci ghí (s tím je to fantastické), hrst libečku, sůl, pepř.

Podávám s domácími kyselými okurkami.


Dobrou chuť

93 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Paella

bottom of page