top of page

Hovězí na houbách a slanině


Tak tohle je pro mnohé klasika, já houby miluju, letos jsem se bohužel do lesa nedostala, ale sušené houby mám od maminky. Tak vzhůru dotoho, je to výborné.


Doba přípravy: dušení masa v omáčce cca 1 hodinu

Recept:

5 plátků hovězího (cca 400 gr, koupeno v Lidlu, krásně nakrájené)

500 ml hovězího vývaru

2 hrsti hub

100 gr slaniny

1 větší cibule

1 lžíce másla

1 lžička kmínusůl, pepř


Na lžíci másla orestuji nadrobno nakrájenou cibulku, ne moc dohněda, přidám na kostičky nakrájenou slaninu, restuji do mírně křupava, přisypu kmín.  Vedle na pánvi narychlo orestuji plátky masa, nechám zatáhnout. Do hrnce s cibulkou a slaninou přiliju houby (nechávám je namočené asi cca 20 min), přiluju vývar, přidám plátky masa a dusím cca 60 min na mírném ohni. Nakonec dochutím solí, pepřem. Omáčku lze i zahustit jíškou, ale já to většinou nedělám, krásně se vyvaří sama. Podávám s rýží.

Dobrou chuť

76 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Paella

bottom of page