top of page

Red burgers

Jak jsem zjistila a částečně i vyzkoušela, vege burgerů může být celá řada a také se na ně dá využít celá řada surovin. Já těmhle říkám red burgers, červené burgery. Protože jsou udělané z červené čočky, červené rýže a červené řepy. V syrovém stavu vypadají vážně jako maso :o) Zkuste je, je to dobrá alternativa ke klasickým masovým, dala jsem je návštěvě a žádný nezbyl, naopak, bylo málo :o)


Doba přípravy: vaření čočky dle návodu cca 12 min, vaření rýže dle návodu cca 20 min (oboje do změknutí), pečení na 170°C cca 25 min Recept:

1/2 hrnku červené čočky

1/2 hrnku červené rýže

1 větší sterilovaná červená řepa

1 větší cibule

6 stroužků česneku

hrst saturejky a trošku majoránky (dle vaší chuti)

2 vajíčka

2 hrsti strouhanky (dávám kukuřičnou)

sůl, pepř

Čočku a rýží uvařím dle návodu, můžete klidně hodně doměkka, směs se bude mixovat. Po uvaření nechám zchladnout. Do směsy přidám vajíčka, bylinky, sůl, pepř, zamíchám a přidávám strouhanku, aby vzniklo těstíčko, které drží pohromadě a jde tvarovat. Z něj dělám větší kuličky, asi do velikosti dlaně, na plechu na pečícím papíru je zploštím do tvaru burgeru. Peču na 170°C cca 25-30 min, až zezlátnou. Podávám s žitnými houskami a náplní co má kdo rád, já dala cibuli, okurky, domácí kaparovou tatarku, narychlo naloženou řepu s tymiánem, rajčátka a salát.


Dobrou chuť

10 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page