top of page

Pečený cizrnový salát s exotickým kořením a mátou

Wow jsem až překvapená jak dobrý tenhle salát je, krásně voní a skvěle chutná díky křupavé pečené cizrně (pečená cizrna chutná mnohem lépe než jen vařená), exotickému koření a pečené zelenině. Tenhle recept se mi zrodil v hlavě během odpoledne a myslím, že ho určitě zopakuji. Tak ho taky zkuste.


Doba přípravy: pečení cizrny a zeleniny cca 35 min na 170°C

Recept:

240 gr plechovkové cizrny

1 paprika

5 stroužků česneku

100 gr cherry rajčat

5 koleček menší cukety

hrst sušených rajčat

1 lžicka mletého koriandru

1/4 lžičky kardamomu

1/2 lžičky uzené papriky

1/2 lžičky tandoori koření

1/4 lžičky chilli

1 lžička tahini pasty

2 lžičky ghi

hrst čerstvého koriandru a máty


Cizrnu smíchám s kořením, tahini pastou a ghí, dám na plech na pečící papír a doplním nakrájenou zeleninou, zakápnu trošku oleje, peču na 170°C 35 min. Vše smíchám do misky a přidát koriandr a mátu a ještě zlehka promíchám, nakonec zakápnu olivovým olejem.


Dobrou chuť

93 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page