top of page

Raw čokoládový dortík


Raw dezerty mám moc ráda, jsou tedy trošku energetická bomba, ale jsou také tak syté, že jich nesníte moc. Do raw dezertů musíte dát nějaký tuk, nejčastěji se dává kokosový a kokosový smetana, jinak vám náplň bohužel nebude držet, musí tam být něco, co vám při chlazení ztuhne, já rádá dávám kvůli krémovitosti také avokádo, jen samo o sobě bez chuti a ve výsledku ho vůbec nepoznáte. 

Dneska jsem se rozhodla udělat čokoládový dortík. Čokoládu u nás všichni milujeme a taky potřebuji nějaký dezert pro návštěvu na víkend. Není to nic těžkého na přípravu, jen všechny ingredience možná mít doma běžně nebudete. Ale nevadí, jsou dostupné v každých potravinách.


Doba přípravy: cca 35 min - nepeče se :o)

Recept:

Korpus

1 hrnek vlašských ořechů

1 hrnek datlí nebo datlové pasty (ta se mi opravu osvědčila, na raw dezerty je parádní, dá se objednat přes internet a hlavně si odpustíte peckování datlí a následné mixování, je třeba opravdu silný mixér, přidávám i trošičku vody, jde to lépe)

1/2 hrnku kokosového tuku (oleje)

Náplň

1 plechovka koko mléka (dejte ho do lednice, mléko řádně zhoustne a zbaví se veškeré vody a máte z něj prima smetanu)

1 zralé avokádo (jde krásně rozmačkat, když je hooodně zralé)

2 lžíce raw kakaa

1/2 hrnečku kokosového tuku

1/2 hrnečku burákového másla sladidlo dle vaší chuti

Na korpus: oříšky rozmixujte najemno, totéž udělejte s datlemi, pokud nemáte pastu. Dejte obojí do mísy, přidejte kokosový tuk a všechno pěkně rukou prohňácejte, používám tohle slovo, protože se mi na to opravdu hodí nejvíc :o) Všechno by se mělo pěkně spojit v pastu. Neslaďte, datle jsou samy o sobě sladké až dost. Pastu natlačím do dortové nebo koláčové formy, záleží na velikosti formy, jestli si uděláte i okraje nebo jen spodek korpusu, což vůbec nevadí. Než vyšlehám náplň, dám si korpus na vychlazení na chvilku do lednice.

Na náplň: Do šlehače dám ztuhlou koko smetanu, rozmačkané avokádo, koko tuk - lepší je ho rozpustit, kakao, burákové máslo a sladidlo vyšlehám do krému. Náplň přendám na korpus, uhladím a dám na několik hodin do lednice, vše musí ztuhnout, aby se vám dortík nerozpadl. Ozdobit si ho můžete dle vlastní fantazie, já použila jahody, protože se podle mě k čokoládě skvěle hodí ;o)


Dobrou chuť

10 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page