top of page

Banánový chlebíček de luxe

Miluju hooo :o) Dělám ho poměrně často, asi taky proto, že nám prostě zbydou černé banány a ty nikdo nechce a přitom na tenhle chlebíček jsou jako stvořené, takže nevyhazovat, ale pěkně zpracovat do veeelké dobroty, která je raz dva hotová. Tenhle recept je navíc s proteinem, pro ty, kteří chtějí být ještě více zdraví :o) pro ty kdo nechtějí :o) a cítí se fit i tak, ho nahradíme moukou a jedeme dál :o)

 

Potřebujeme:



Počet porcí: 10 -12 kousků dle tloušťky a velikosti hladu nebo chuti




Doba přípravy: těsto cca 5 min, pečení cca 50 min dle trouby


 

- 3 hoodně zralé banány (černé nevadí, jsou žádoucí) + 1 na ozdobu navrch

- 200 gr pohankové mouky

- 50 gr konopného proteinu nebo jiného (nebo lze dát pouze mouku)

- 2 lžičky prášku do pečiva

- 1 lžička skořice

- 110 gr ghee nebo rozpuštěného másla

- 100 ml jablečné nebo jiné přesnídávky bez cukru (díky tomu, je krásně vláčný)

- 3 lžíce plnotučného mléka

- sladidlo, cukr, med dle chuti, ale zralé banány jsou sladké dost, takže to nesladím vůbec


Banány rozmačkáme v míse na kaši, dáme do robota (nebo ručně) a přidáme všechny ostatní suroviny a vymícháme do hladkého těsta. Vlijeme do chlebíčkové formy, vyložené pečícím papírem, navrch dáme podélně rozkrojený banán, řeznou strano dolů, můžeme ještě posypat skořicí a jako chuťovku polít javorovým sirupem. Pečeme na 170 cca 50 min. Můžeme zkusit test špejlí, tzn pokud se nelepí, je pečený. Necháme zchladnout a můžeme podávat třeba s lžíci mascarpone s medem.


Dobrou chuť

 


TIPY:


  • pohanková mouka - přirozeně bezlepková, obsahuje velké množství rutinu, který pomáhá našim žílám a cévám. Našemu zdraví přispívá obsahem aminokyselin, vitamínu B, B, C a E. Blahodárně působí proti žaludečním a dvanácterníkovým vředům, dlouhé a silné mensturaci, pozitivně ovlivňuje stavy podrážděnosti, nechutenství a bolestí hlavy.

  • konopný protein - používám od malé české firmy Třebáňské oleje - V Presu. Jde o mleté konopné pokrutiny lisované zastudena pouze z českých semen konopí setého (Cannabis sativa). Obsahují vysoké množství vlákniny, bílkovin aminerálů: fosforu, draslíku, hořčíku, železa avápníku. Jsou bohaté na rostlinné proteiny. Výborně také nahradí část běžné mouky připečení. Jsou přirozeně bezlepkové.

 

119 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page