top of page

Raw makový dortík


Další z řady raw dortíků, energetických bomb :o) poslední dny se cítím hodně bez energie, tak proč si trošku nepřidat. Mák milujeme, je v něm hodně vápníku a krásně vypadá v koláči. Tak to zkuste se mnou a podělte se.


Doba přípravy: cca 15 min, chlazení cca 1 hodinu Recept:

Korpus

1 hrnek mletých vlašských ořechů

1 hrnek datlové pasty (kupuji v Awashop)

1/4 hrnku kokosového tuku

1/4 hrnku jemných ovesných vloček

Náplň

2 hrnky mletého máku

1 hrnek kokosového tuku

1/2 hrnku mletých kešu

3 lžíce datlového sirupu

2 lžíce datlové pasty

2 lžíce burákového másla šťáva z 1 limety


Korpus: do mísy dám datlovou pastu, rozmixované oříšky, vločky a koko tuk, všechno spojím, nejlépe rukama, v těstíčko a dám do pečícím papírem (používám na kulaté formy z DM) vystlané formy na dortík. Uplácám rukama i do krajů, snažím se alespoň trošku o rovnoměrnou vrstvu :o)  Než si udělám náplň, dám si korpus ztuhnout na chvilku do lednice.

Náplň: do mísy dám mletý mák, koko tuk, mleté kešu, datlový sirup, datlovou pastu, burákové máslo a šťávu z limety, stejně jako výše, nejlépe rukama, vše prohnětu, vyndám z lednice korpus a lžící na něj přendám náplň a uhladím (rukama to jde také :o) Nejlépe je dát dortík alespoň tak na hodinku do mrazáku a pak přendat do lednice, krásně ztuhne. Když ho budete servírovat, nechte ho chvilku povolit mimo ledničku, bude se vám lépe krájet.


Dobrou chuť

71 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page