Tohle jídlo je moje vzpomínka na Indonesii, je to smažená rýže se spoustou zeleniny, moje verze opět nemasová :o) Hlavně je vše ihned hotové a moc chutné. Dneska se takhle rychlý recept obzvláště hodil, protože od rána peču velikonoční dobroty a uklízím barák :o)
Doba přípravy: cca 10 min
Recept:
1 hrnek rýže basmati
2 lžíce sezamového oleje
2 červené cibule
5 stroužků česneku
1 lžíce strouhaného zázvoru
1 lžíce koření Nasi Goreng od Antonína
3 mrkve
4 jarní cibulky
1/2 lžičky chilli vloček2 lžíce rybí omáčky
2 lžíce sójové omáčky
3 vajíčka (na volská oka na ozdobu jídla)
1 hrst sekaného koriandru
Rýži uvařím dle návodu a nechám stranou. Na oleji osmahnu nahrubo nakrájenou cibuli, česnek, zázvor, chilli, nasi goreng koření, nechám na mírném plameni rozvonět a změknout. Vedle si nakrájím mrkev na proužky a bílé části jarní cibulky. Přidám do pánve, restuji tak cca 3 min, než vše mírně změkne. Přidám rýži, rybí a sójovou omáčku, vše zamíchám a ještě tak 3 minutky restuji. Nakonec vmíchám zelené části jarní cibulky a koriandr. Podávám s volským okem navrch rýže.
Comments