Nasi Goreng


Tohle jídlo je moje vzpomínka na Indonesii, je to smažená rýže se spoustou zeleniny, moje verze opět nemasová :o) Hlavně je vše ihned hotové a moc chutné. Dneska se takhle rychlý recept obzvláště hodil, protože od rána peču velikonoční dobroty a uklízím barák :o)


Doba přípravy: cca 10 min

Recept:

1 hrnek rýže basmati

2 lžíce sezamového oleje

2 červené cibule

5 stroužků česneku

1 lžíce strouhaného zázvoru

1 lžíce koření Nasi Goreng od Antonína

3 mrkve

4 jarní cibulky

1/2 lžičky chilli vloček 2 lžíce rybí omáčky

2 lžíce sójové omáčky

3 vajíčka (na volská oka na ozdobu jídla)

1 hrst sekaného koriandru


Rýži uvařím dle návodu a nechám stranou. Na oleji osmahnu nahrubo nakrájenou cibuli, česnek, zázvor, chilli, nasi goreng koření, nechám na mírném plameni rozvonět a změknout. Vedle si nakrájím mrkev na proužky a bílé části jarní cibulky. Přidám do pánve, restuji tak cca 3 min, než vše mírně změkne. Přidám rýži, rybí a sójovou omáčku, vše zamíchám a ještě tak 3 minutky restuji. Nakonec vmíchám zelené části jarní cibulky a koriandr. Podávám s volským okem navrch rýže.


Dobrou chuť

34 zobrazení0 komentář

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše