top of page

Lepkavá rumová kuřecí křidélka


Další receptík s použitím skvělého rumíku Skull Bay. S rumem nemusíte dělat jen sladké věci, hodí se skvěle třeba na grilovaná masíčka. Já zkusila vylepšit svůj osvědčený recept na kuřecí maso a přidala do něj sladký kořeněný rum, výsledek byl úžasný. Křehké kuřátko s báječným lepkavým sosem, vše zkaramelizovalo a upřímně, já maso nejedla, jen jsem vyjídala zlatavý sosík z pekáčku domácím chlebem. Recept je hrozně jednoduchý, tak ho zkuste, třeba na víkend se vám bude hodit :o)


Doba přípravy: marinování 24 hodin (samozřejmě můžete i méně, ale čím déle, tím lepší chuť), pečení cca 40 min, já pekla ve venkovním grilu, hořáky naplano. V troubě na grilu vám to taky půjde. Recept:

1 balení kuřecích paliček

1 balení kuřecíh křidélek

6 stroužků česneku

1/2 hrnku sójové omáčky (Natural Jihlava je bez cukru)

1/2 hrnku dia medu (nebo klasický med)

1/2 hrnku rumu Skull Bay (nebo dle vaší chuti :o) 1/2 hrnku slunečnicového oleje


Kuřátka si omyju, osuším a dám do mísy. Na ně nastrouhám česnek a přiliju všechny víše zmíněné suroviny. Pořádně to rukama promíchám, aby se maso obalilo a nasáklo. Alkohol pomůže maso zkřehnout a spolu s medem při pečení zkaramelizuje. Mísu uzavřu a dám marinovat na 24 hodin do lednice. Peču na plynovém grilu cca 40 min. Samozřejmě můžete vše dát do pekáčku a péct v troubě. Doporučuji jíst s chlebem a pěkně vyjíst všechen slaďoučký sosík, který je krásně lepkavý. A když vám zbyde rumík, tak tím tohle skvělé jídlo zapijte. Mě už nezbyl :o)


Dobrou chuť a na zdraví

45 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Paella

bottom of page