top of page

Krůtí podmáslové řízečky

Teď něco, co asi nemusím ani popisovat a psát na to recept, ale přesto to sem dám. Krůtí řízečky a když je přes noc namočíte do podmáslí, tak budou super křehké, stejně tak můžete udělat i kuřecí. Obalené v corn flakes strouhance se sezamem je to dokonalost sama.

Doba přípravy: marinace nejlépe přes noc. Smažení cca 10 min dozlatova

Recept:

400 gr krůtích prsních řízků (krájím je ještě na menší a rozklepu je)

1 balení podmáslí cca 250 ml

sůl, pepř

vajíčko na trojobalhladká mouka na trojobalcorn flakes strouhanka (dá se takto přímo koupit, dělá Bonavita) nebo lze i kukuřičná

sezamové semínko bílé, množství záleží na vaší chuti


Řízečky nakrájím na menší kousky, naklepu, nasolím, dám do misky a zaleju podmáslím. Nechám marinovat přes noc v ledničce. Obalím klasicky v trojobalu, mouka, vajíčko, strouhanka, do které nasypu sezamové semínko. Smažím ve vyšší vrstvě oleje dozlatova. Semínko udělá krásnou mozaiku a conrflakes zase hezky křupou, je to taková luxusnější alternativa k normálním řízečkům.


Dobrou chuť

30 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Paella

bottom of page