top of page

Koprovka

Obrázek autora: MishMushMishMush

Koprovku miluju, vážně. Tenhle víkend jsem tu měla svou desetiletou sestřenku Jůli a ta jí taky miluje, tak jsme se rozhodly, že si ji uděláme. Je to vege verze bez masa, s vajíčkem a super pečenými brambory, což je lehčí než knedlík. Tak vzhůru na klasiku, která je super jednoduchá.


Doba přípravy: cca 30 min omáčka, pečení brambor cca 45 min

Recept:

500 ml zeleninového vývaru

3 lžíce hladké mouky

1 lžíce ghi

100 ml smetany (stačí 12%)

1 svazek kopru sůl, cukr, ocet na dochucení


V hrnci rozehřeju máslo, přidám mouku a vymíchám světlou jíšku. Postupně přilévám vývar a metličkou rozšlehávám, aby nevznikly hrudky. Nechám provářet cca 20 min, aby zmizela chuť mouky. Poté přidám smetanu a zlehka ještě chvilku provářím, začnu dochucovat solí, sladidlem a octem (já osobně mám radši sladší), až úplně nakonec přidám nasekaný kopr najemno. Pokud se vám omáčka bude zdát moc řídká, můžete jí zahustit jíškou, a nebojte taky používám někdy tu instatní, funguje docela dobře. Podávám s vařeným vejcem a bramborami pečenými v troubě s hrubozrnnou solí.


Dobrou chuť

25 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Comments


©2019 by MishMush.cz

Meet The Team

ebook pic.jpg

Míša

  • Facebook Sociální Icon
  • Cvrlikání
  • Pinterest
  • Instagram

Jsem vášnivý amatérský kuchař, food blogger,  food fotografka, milovnice anglických buldoků a všeho dobrého a krásného.

Ukážu vám inspirativní cestu do světa chutí, vůní, koření, bylin, krásného nádobí a příjemného stolování, fotek plných jídla, aby jste se i VY stali bohyní kuchyně.

ebook pic2.jpg

Eddie

  • Instagram

Jsem vášnivý jedlík, jídlo komentátor, velký spáč, odborník na foodstyling, milovník plyšových hraček a všeho na zub

Made by MishMush (c) 2019

bottom of page