Koprovka

Koprovku miluju, vážně. Tenhle víkend jsem tu měla svou desetiletou sestřenku Jůli a ta jí taky miluje, tak jsme se rozhodly, že si ji uděláme. Je to vege verze bez masa, s vajíčkem a super pečenými brambory, což je lehčí než knedlík. Tak vzhůru na klasiku, která je super jednoduchá.


Doba přípravy: cca 30 min omáčka, pečení brambor cca 45 min

Recept:

500 ml zeleninového vývaru

3 lžíce hladké mouky

1 lžíce ghi

100 ml smetany (stačí 12%)

1 svazek kopru sůl, cukr, ocet na dochucení


V hrnci rozehřeju máslo, přidám mouku a vymíchám světlou jíšku. Postupně přilévám vývar a metličkou rozšlehávám, aby nevznikly hrudky. Nechám provářet cca 20 min, aby zmizela chuť mouky. Poté přidám smetanu a zlehka ještě chvilku provářím, začnu dochucovat solí, sladidlem a octem (já osobně mám radši sladší), až úplně nakonec přidám nasekaný kopr najemno. Pokud se vám omáčka bude zdát moc řídká, můžete jí zahustit jíškou, a nebojte taky používám někdy tu instatní, funguje docela dobře. Podávám s vařeným vejcem a bramborami pečenými v troubě s hrubozrnnou solí.


Dobrou chuť

19 zobrazení0 komentář

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše