top of page

Koláč s ovocem a vinným želé

 


Jak jsem vám psala v článku v sekci Co je nového. Tak jsem dostala od alkohol.cz krásný balíček nealko vín na otestování. Nejen, že je skvělé na pití, což si můžete přečíst, ale dá se s ním i vařit i péct. Já zvolila červené na ovocný koláček, což se v létě přímo nabízí, navrch s vinným želé. Nebojte, není to nic těžkého, je to strašně dobré, obzvláště dobře vychlazené a k tomu si můžete dát sklenku některého z vín.


Doba přípravy: pečení koláče 25 min, želé 2 min

Recept:

Korpus

2 vajíčka1 vanilkový cukr s fruktozou

300 ml podmáslí (udělá vám famózně vláčné těsto)

2 hrnky polohrubé mouky

1 prdopeč

Želé

1 sáček želatiny na dorty, bezbarvé (použila jsem Dr Oetker)

250 ml červeného vína Win Tempranillo2 lžičky sladidla nebo cukru

jahodovou marmeládu na pomazání (já použila celou menší sklenici mé domácí) ovoce na dortík - jahody, maliny nebo dle vaší chuti


Korpus

Do mixéru dám vajíčka a cukr, šlehám do pěny (je to důležité, těsto bude pak nadýchané), přiliju podmáslí a nechám ještě chvilku šlehat. Pak přidám mouku, prášek do pečiva a nechám řádně prošlehat. Těsto naliju to kulaté formy na dort, vyložené pečícím papírem. Peču na 170°C cca 25 min, zkuste špejlí zda se těsto nelepí. Nechám ho vychladnout, seříznu vršek, aby byl více rovný. Pomažu ho hustě jahodovou marmeládou a navrch vyskládám také hustě ovoce, dle libosti.


Poté dám do kastrůlku víno, želatinu v prášku a sladidlo. Řádně rozmíchám, nechám přejít varem max 1 minutu, nechám trošku zchladit, je dobré to promíchávat a naliju na ovoce. Nechám vychladit min 2 hodiny v ledničce. Podávejte třeba se šlehačkou a skleničkou dobrého nealko vínka.


Dobrou chuť a na zdraví

10 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page