Jogurtová bublanina


Super jednoduchý a rychlý recept, se kterým naděláte hodně parády :o) Využít do něj můžete různé druhy ovoce. Nám se urodilo hodně raných třešní a aby nám je nesnědly špačci, tak jsem část zužitkovala do buchty. Je tak rychlá, že ji můžete připravit i před nečekanou návštěvou.

Doba přípravy:  příprava 10 min, pečení 25 min na 170°C


Recept:

2 vajíčka

1 sáček sladidla sorbitol nebo jiné sladidlo dle chuti

300 gr bílého jogurtu (já použila Activii, přijde mi trošku kyselejší, což se hodí)

2 hrnečky polohrubé mouky

1 prášek do pečiva

50 ml ghi nebo rozpuštěného másla

třešně, množství nechám na vás


V mixéru vyšlehám vajíčka a sladidlo do pěny, přidám jogurt a šlehám do jemného krému. Pak přidám mouku a prášek do pečiva a máslo. Všechno nechám mixérem promíchat, těsto je potom krásně nadícháné a vláčné. Do formy nebo na plech dám pečící papír, já jsem použila kulatou formu a kulatý pečící papír (z DM). Naliju těsto a dokola vysázím nahusto třešně (dávám s peckou, ale můžete si dát tu práci a vypeckovat je :o). Peču cca 25 min dozlato na 170°C. Nakonec hotové posypu sladidlem, které mi nahradí moučkový cukr (používám sladidlo ve velké sypací dóze z Tesca, přímo jejich privátní značka nebo samozřejmě použijte moučkový cukr).


Dobrou chuť



115 zobrazení0 komentář

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše