top of page

Domácí nutella s rumem Skull Bay




S nápadem udělat domácí nutellu jsem už koketovala dlouho. Pak jsem dostala nabídku od alkohol.cz na krásnou spolupráci a první lahvičku kořeněného karibského rumu Skull Bay. Přemýšlela jsem jak jeho karamelovou a kořeněnou chuť využít. Měla jsem chuť na své oblíbené lívanečky a napadla mě domácí nutella a proč do ní nepřidat chuť skvělého rumu? Kombinace to je naprosto famózní a příprava je jednoduchá, zvládne to určitě každý. Pro děti je verze bez rumíku :o)


Doba přípravy: cca 10 min pražení oříšků v troubě, 5 min mixování a doladění chutí :o)

Recept:

1 hrst lískových oříšků

1 hrst kešů oříšků1 hrst vlašských oříšků

1 lžíce raw kakaa

2 lžíce dia medu (nebo medu nebo sladidla co vám chutná)

1 lžíce koko smetany (tuhý vršek z koko mléka)

2 lžíce koko tuku

2 lžíce rumu Skull Bay (nebo i více, pokud chcete, aby to mělo větší říz :o)


Ořišky vložte na  plech na pečící papír a dejte opéct do trouby na 170°C na cca 10 min, dejte pozor, aby se nespálily, každá trouba peče trošku jinak. Oříšky je třeba opéct, protože věřte, ta skvělá nutella chuť je tak skvělá právě proto, že se oříšky opraží. Po upečení je nechte vychladnout a lískové dejte to utěrky a pořádně promněte, aby se zbavily slupky, jde to celkem lehce. Pak všechny dejte to silného mixéru a rozmixujte. Záleží na vás, jestli chcete mít v nutelle kousky nebo rozmixovat úplně dohladka. Postupně do mixéru přidám další ingredience a rozmíchám. Pokud by se vám zdálo vše moc tuhé, lze přidat tuk nebo smetanu. Pak už jen nandejte do nádobek a nechte vychladit. Namažte na ovesné lívanečky (recept už tu máte) nebo na cokoliv co máte rádi. Já ji jedla samoutnou :o) a se skleničkou skvělého rumu.


Dobrou chuť a na zdraví

16 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page