top of page

Butter tofu

Určitě znáte recept na butter chicken, asi nejoblíbenější úprava indického kuřete s jemnou, krémovou omáčkou. Jelikož nejíme maso, tak si zkusím udělat tofu verzi. Příprava není nijak složitá a odměnou vám bude famózní jídlo. Samozřejmě si můžete udělat verzi kuřecí :o) Tak to pojďme zkusit.


Doba přípravy: cca 30 min

Recept:

Marináda tofu

1 balení přírodního tofu

1 lžíce ghi

1 lžička garam masala

1 lžička sladká paprika

2 stroužky česneku

1/4 lžičky chilli vloček

1 lžička mletého koriandrusůl

Na omáčku

1 větší cibule

2 stroužky česneku

2 lžičky garam masala

1 lžička sladká paprika

2 stroužky česneku

1/2 lžičky chilli vloček

1/4 lžičky skořice

1 šálek sekaných rajčat

1 šálek jogurtu nebo husté smetany (bude to krémovější)

2 lžíce ghi

1 lžíce sezamového oleje sůl

sekaný zelený koriandr na ozdobu


Tofu nakrájím na kostičky, dám do misky a zasypu kořením a máslem, promíchám a nechám marinovat alespoň hodinu, maso chce samozřejmě déle, nejlépe přes noc. Připravím si hrnec nebo wok pánev, na lžíci oleje restuji nakrájenou cibulku asi 7 min, na mírném plameni, aby změkla a zesládla, nemá být hnědá. Přidám všechno koření a česnek a restuji další minutu, přihodím rajčata a smetanu, vše promíchám a provářím tak 2 minuty. Poté vše rozmixuji na hladko, vrátím na plotnu a vložím marinované tofu, potřebuje tak max 5 minut na prohřátí (maso samozřejmě více). Podávám s nasekaným koriandrem, jasmínovou rýží a indickým chlebem naan.


Dobrou chuť

1 014 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Comments


bottom of page