Určitě znáte recept na butter chicken, asi nejoblíbenější úprava indického kuřete s jemnou, krémovou omáčkou. Jelikož nejíme maso, tak si zkusím udělat tofu verzi. Příprava není nijak složitá a odměnou vám bude famózní jídlo. Samozřejmě si můžete udělat verzi kuřecí :o) Tak to pojďme zkusit.
Doba přípravy: cca 30 min
Recept:
Marináda tofu
1 balení přírodního tofu
1 lžíce ghi
1 lžička garam masala
1 lžička sladká paprika
2 stroužky česneku
1/4 lžičky chilli vloček
1 lžička mletého koriandrusůl
Na omáčku
1 větší cibule
2 stroužky česneku
2 lžičky garam masala
1 lžička sladká paprika
2 stroužky česneku
1/2 lžičky chilli vloček
1/4 lžičky skořice
1 šálek sekaných rajčat
1 šálek jogurtu nebo husté smetany (bude to krémovější)
2 lžíce ghi
1 lžíce sezamového olejesůl
sekaný zelený koriandr na ozdobu
Tofu nakrájím na kostičky, dám do misky a zasypu kořením a máslem, promíchám a nechám marinovat alespoň hodinu, maso chce samozřejmě déle, nejlépe přes noc. Připravím si hrnec nebo wok pánev, na lžíci oleje restuji nakrájenou cibulku asi 7 min, na mírném plameni, aby změkla a zesládla, nemá být hnědá. Přidám všechno koření a česnek a restuji další minutu, přihodím rajčata a smetanu, vše promíchám a provářím tak 2 minuty. Poté vše rozmixuji na hladko, vrátím na plotnu a vložím marinované tofu, potřebuje tak max 5 minut na prohřátí (maso samozřejmě více). Podávám s nasekaným koriandrem, jasmínovou rýží a indickým chlebem naan.
Comments