top of page
Vyhledat
Do menší misky si naliju trošku mléka z celkového množství, mělo by být vlažné, dám trošíčku klasického cukru (dávám vážně špetičku, jelikož cukr nemůžeme), aby se kvasnice aktivovaly. Promíchám, přikryju a dám na teplejší místo kynout, na cca 15 min.
Do velké mísy smíchám mouku, přidám další suroviny a kvásek. Hnětu v robotu, je to pro mě méně práce a těsto se krásně promísí. Nechám v mísce kynout zakryté na teplém místě cca 1 hodinu. Poté vyndám z mísy, dám na vál, nemusíte ani moučit, těsto je dost olejové, rozválím na placku cca 0,5 cm nebo méně a nařežu nožem na čtverečky o hraně cca 3 cm, velikost opravdu záleží na vás. Každý čtvereček vezmu, trošku roztáhnu, protilehlé kraje spojím k sobě a vytvořím takový mini měšec, takto udělanou buchtičku dám do vymazaného pekáčku, zakrouceným spojem dolů, rukou ještě upravím tvar, potřu ji celou rozpuštěným máslem. Takto pokračuji s dalšími, dávám je těsně jednu vedle druhé, každá je hojně pomazaná máslem, takže se nebojte, že by se neoddělily. Dám do trouby na 170°C a peču 20 min dozlatova. Ještě horké buchtičky potřu směsí rozpuštěného másla a rumu (množství nechám na vás).
V misce smíchám všechny suroviny na krém, postavím na vodní lázeň a za stálého míchání (je to hodně práce a hodně michání, je třeba aby voda v hrnci pod miskou jen probublávala, aby se nám vaječná směs nesrazila a neměli jsme míchaná vejce :o) míchání se tedy vyplatí, krém začně houstnout, hustotu nechám na vás, někdo má rád těkutější někdo hustší. Když krém začne houstnout, tak do něj přidám 3 lžíce rumu (nebo můžete i víc :o) a je hotovo.
Nejnovější příspěvky
Zobrazit všebottom of page
Comments