top of page

Banánový chlebíček

  • Obrázek autora: MishMush
    MishMush
  • 22. 8. 2019
  • Minut čtení: 1

Banány máme rádi, kupuju jich tolik, že si musí v obchodě myslet, že máme doma opičku :o) Tenhle chlebíček jsem zkoušela poprvé a musím říct, že je mooc dobrý, krásně vláčný a dost sladký :o) ale žádný cukr v něm není !


Doba přípravy: pečení cca 55 min

Recept:

150 gr pohankové mouky

100 gr jáhlové mouky

1 lžička prášku do pečiva

1 lžička jedlé sody

110 ml domácího cuketovo pomerančového pyré (může být normální jablečné)

110 gr ghi2 lžíce moštu (nebo jabl džus)

4 zralé banány + banán na ozdobu

špetka skořice

3 lžíce javorového sirupu


V misce smíchám mouky, sodu, prášek do pečiva, ve vedlejší misce rozmačkám banány, přidám pyré, ghi, džusík, javorový sirup a vše smíchám. Přisypu sypkou směs a vše zamíchám. Chlebíčkovou formu vyložím pečícím papírem a vyliju těsto, navrch rozkrojím banám a řeznou stranou ho trošku zatlačím do těsta, zlehka posypu skořicí. Peču na 170°C cca 55 min, zkontrolujte špejlí zda se těsto nelepí.


Dobrou chuť

Comments


©2019 by MishMush.cz

Meet The Team

ebook pic.jpg

Míša

  • Facebook Sociální Icon
  • Cvrlikání
  • Pinterest
  • Instagram

Jsem vášnivý amatérský kuchař, food blogger,  food fotografka, milovnice anglických buldoků a všeho dobrého a krásného.

Ukážu vám inspirativní cestu do světa chutí, vůní, koření, bylin, krásného nádobí a příjemného stolování, fotek plných jídla, aby jste se i VY stali bohyní kuchyně.

ebook pic2.jpg

Eddie

  • Instagram

Jsem vášnivý jedlík, jídlo komentátor, velký spáč, odborník na foodstyling, milovník plyšových hraček a všeho na zub

Made by MishMush (c) 2019

bottom of page