top of page

Tom Kha Gai vege verze

Tuhle thajskou polévku bych mohla jíst denně. Nikdy jsem si nemyslela, že je tak jednoduchá. Jen některé ingredience asi nebude úplně lehké sehnat, já je koupila v Sapě. Udělala jsem vege verzi bez masa, ale naprosto skvělá je s krevetami. Zkuste ji, je to exploze chutí.


Doba přípravy: cca 15 min

Recept:

500 ml zeleninového vývaru

1 plechovka koko mléka

1 lžíce kari pasty tom yam (lze koupit v marketu v oddělení exotických potravin) 2 větší žampiony

2 kusy hlívy

1 chilli paprička

1 stonek citrónové trávy

4 cm galangalu (nahradit lze zázvorem)

1 hrst čerstvého koriandru

1 hrst jarní cibulky

1 lžička drceného koriandru

2 lžíce rybí omáčky

1/2 sklenice bambusových plátků

1 menší plechovka klíčků mungo (Bonduelle)

1/2 limety1 lžíce cukru1 lžíce sójové omáčky


V hrnci krátce osmahnu kari pastu, zaliju vývarem a rozmíchám, přidám citrónovou trávu a galangal, chilli papričku nakrájenou na proužky, vařím cca 5 min, po té přidám na kousky nakrájené houby a koko mléko. Vařím dalších 5 min, přidám bambus a klíčky, krátce povařím. Nakonec polévku dochutím rybí omáčkou, kořením, sójovkou, vmíchám koriandr a jarní cibulku, štávu z půlky limety. Servírujte s limetkou, koriandrem a kdo chce více pikantnosti, může přidat ještě trošku chilli vloček.


Dobrou chuť

75 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Cibulačka

bottom of page