top of page

Tom Kha Gai vege verze

  • Obrázek autora: MishMush
    MishMush
  • 22. 8. 2019
  • Minut čtení: 1

Tuhle thajskou polévku bych mohla jíst denně. Nikdy jsem si nemyslela, že je tak jednoduchá. Jen některé ingredience asi nebude úplně lehké sehnat, já je koupila v Sapě. Udělala jsem vege verzi bez masa, ale naprosto skvělá je s krevetami. Zkuste ji, je to exploze chutí.


Doba přípravy: cca 15 min

Recept:

500 ml zeleninového vývaru

1 plechovka koko mléka

1 lžíce kari pasty tom yam (lze koupit v marketu v oddělení exotických potravin) 2 větší žampiony

2 kusy hlívy

1 chilli paprička

1 stonek citrónové trávy

4 cm galangalu (nahradit lze zázvorem)

1 hrst čerstvého koriandru

1 hrst jarní cibulky

1 lžička drceného koriandru

2 lžíce rybí omáčky

1/2 sklenice bambusových plátků

1 menší plechovka klíčků mungo (Bonduelle)

1/2 limety1 lžíce cukru1 lžíce sójové omáčky


V hrnci krátce osmahnu kari pastu, zaliju vývarem a rozmíchám, přidám citrónovou trávu a galangal, chilli papričku nakrájenou na proužky, vařím cca 5 min, po té přidám na kousky nakrájené houby a koko mléko. Vařím dalších 5 min, přidám bambus a klíčky, krátce povařím. Nakonec polévku dochutím rybí omáčkou, kořením, sójovkou, vmíchám koriandr a jarní cibulku, štávu z půlky limety. Servírujte s limetkou, koriandrem a kdo chce více pikantnosti, může přidat ještě trošku chilli vloček.


Dobrou chuť

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

留言


©2019 by MishMush.cz

Meet The Team

ebook pic.jpg

Míša

  • Facebook Sociální Icon
  • Cvrlikání
  • Pinterest
  • Instagram

Jsem vášnivý amatérský kuchař, food blogger,  food fotografka, milovnice anglických buldoků a všeho dobrého a krásného.

Ukážu vám inspirativní cestu do světa chutí, vůní, koření, bylin, krásného nádobí a příjemného stolování, fotek plných jídla, aby jste se i VY stali bohyní kuchyně.

ebook pic2.jpg

Eddie

  • Instagram

Jsem vášnivý jedlík, jídlo komentátor, velký spáč, odborník na foodstyling, milovník plyšových hraček a všeho na zub

Made by MishMush (c) 2019

bottom of page