Tom Kha Gai vege verze

Tuhle thajskou polévku bych mohla jíst denně. Nikdy jsem si nemyslela, že je tak jednoduchá. Jen některé ingredience asi nebude úplně lehké sehnat, já je koupila v Sapě. Udělala jsem vege verzi bez masa, ale naprosto skvělá je s krevetami. Zkuste ji, je to exploze chutí.


Doba přípravy: cca 15 min

Recept:

500 ml zeleninového vývaru

1 plechovka koko mléka

1 lžíce kari pasty tom yam (lze koupit v marketu v oddělení exotických potravin) 2 větší žampiony

2 kusy hlívy

1 chilli paprička

1 stonek citrónové trávy

4 cm galangalu (nahradit lze zázvorem)

1 hrst čerstvého koriandru

1 hrst jarní cibulky

1 lžička drceného koriandru

2 lžíce rybí omáčky

1/2 sklenice bambusových plátků

1 menší plechovka klíčků mungo (Bonduelle)

1/2 limety1 lžíce cukru1 lžíce sójové omáčky


V hrnci krátce osmahnu kari pastu, zaliju vývarem a rozmíchám, přidám citrónovou trávu a galangal, chilli papričku nakrájenou na proužky, vařím cca 5 min, po té přidám na kousky nakrájené houby a koko mléko. Vařím dalších 5 min, přidám bambus a klíčky, krátce povařím. Nakonec polévku dochutím rybí omáčkou, kořením, sójovkou, vmíchám koriandr a jarní cibulku, štávu z půlky limety. Servírujte s limetkou, koriandrem a kdo chce více pikantnosti, může přidat ještě trošku chilli vloček.


Dobrou chuť

38 zobrazení0 komentář

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

©2019 by MishMush.cz

Meet The Team

Míša

  • Facebook Sociální Icon
  • Cvrlikání
  • Pinterest
  • Instagram

Jsem vášnivý amatérský kuchař, food blogger,  food fotografka, milovnice anglických buldoků a všeho dobrého a krásného.

Ukážu vám inspirativní cestu do světa chutí, vůní, koření, bylin, krásného nádobí a příjemného stolování, fotek plných jídla, aby jste se i VY stali bohyní kuchyně.

Eddie

  • Instagram

Jsem vášnivý jedlík, jídlo komentátor, velký spáč, odborník na foodstyling, milovník plyšových hraček a všeho na zub

Made by MishMush (c) 2019