top of page

Cibulačka

Obrázek autora: Michaela RihovaMichaela Rihova


Poslední týdny, dny je mi pořád zima, no není divu, na jaro natož na léto to zatím vážně nevypadá. Tak si jedu každý týden nějakou polévku, zasytí a zahřeje. Tentokrát je to cibulačka se skvělým bílým vínem Rulandským šedým, barrique, které mám z www.vinuodbodlaku.cz (kde mají jiná skvělá vína, šumivá vína a šampusy). Pojďme si společně udělat tuhle pochoutku, je víc než jednoduchá.

 

Počet porcí: pro cca 6 lidí



Doba přípravy: cca 40 min




Potřebujeme:


° 1 kg cibule (mix žlutá, červená, bílá)

° 250 ml bílého vína Rulandské šedé

° 500 ml zeleninového vývaru

° 2 lžičky sušeného tymiánu

° 1 lžíce

° sůl, pepř

° kvaskový chlebík

° sýr Grier nebo dle vaší chuti




Na lžíci másla začneme restovat oloupané a na měsíčky nakrájené cibule, bude to trvat tak 10 min, než nám trošku zhnědnou, pustí šťávu a změknou, přidáme k nim tymián a necháme rozvonět. Pak přilijeme víno a necháme tak dvě minutky odvařit, přidáme vývar a vaříme dokud cibule nebude měkká, měla by zůstat pořád jako na zkus. Dochutíme solí a pepřem. Přendáme polévku do zapékacích misek, navrch dáme kousek chleba nebo bagety, zasypeme sýrem a zapečeme pod grilem tak 10 min nebo dokud není sýr zlatý. Opatrně vyndáme z trouby, je to vážně hodně horké a podáváme, samozřejmě s dobrým vychlazeným bílým vínkem.


 

Zkuste a dejte mi vědět, dobrou chuť❤️











Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Comments


©2019 by MishMush.cz

Meet The Team

ebook pic.jpg

Míša

  • Facebook Sociální Icon
  • Cvrlikání
  • Pinterest
  • Instagram

Jsem vášnivý amatérský kuchař, food blogger,  food fotografka, milovnice anglických buldoků a všeho dobrého a krásného.

Ukážu vám inspirativní cestu do světa chutí, vůní, koření, bylin, krásného nádobí a příjemného stolování, fotek plných jídla, aby jste se i VY stali bohyní kuchyně.

ebook pic2.jpg

Eddie

  • Instagram

Jsem vášnivý jedlík, jídlo komentátor, velký spáč, odborník na foodstyling, milovník plyšových hraček a všeho na zub

Made by MishMush (c) 2019

bottom of page