top of page
Obrázek autoraMichaela Rihova

Cibulačka



Poslední týdny, dny je mi pořád zima, no není divu, na jaro natož na léto to zatím vážně nevypadá. Tak si jedu každý týden nějakou polévku, zasytí a zahřeje. Tentokrát je to cibulačka se skvělým bílým vínem Rulandským šedým, barrique, které mám z www.vinuodbodlaku.cz (kde mají jiná skvělá vína, šumivá vína a šampusy). Pojďme si společně udělat tuhle pochoutku, je víc než jednoduchá.

 

Počet porcí: pro cca 6 lidí



Doba přípravy: cca 40 min




Potřebujeme:


° 1 kg cibule (mix žlutá, červená, bílá)

° 250 ml bílého vína Rulandské šedé

° 500 ml zeleninového vývaru

° 2 lžičky sušeného tymiánu

° 1 lžíce

° sůl, pepř

° kvaskový chlebík

° sýr Grier nebo dle vaší chuti




Na lžíci másla začneme restovat oloupané a na měsíčky nakrájené cibule, bude to trvat tak 10 min, než nám trošku zhnědnou, pustí šťávu a změknou, přidáme k nim tymián a necháme rozvonět. Pak přilijeme víno a necháme tak dvě minutky odvařit, přidáme vývar a vaříme dokud cibule nebude měkká, měla by zůstat pořád jako na zkus. Dochutíme solí a pepřem. Přendáme polévku do zapékacích misek, navrch dáme kousek chleba nebo bagety, zasypeme sýrem a zapečeme pod grilem tak 10 min nebo dokud není sýr zlatý. Opatrně vyndáme z trouby, je to vážně hodně horké a podáváme, samozřejmě s dobrým vychlazeným bílým vínkem.


 

Zkuste a dejte mi vědět, dobrou chuť❤️











60 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Gulášovka

Comments


bottom of page