top of page

Ramen polévka s tofu

  • Obrázek autora: MishMush
    MishMush
  • 22. 8. 2019
  • Minut čtení: 1

Ramen polévku dnes vařím doma poprvé, nejdřív jsem si myslela, že je to ultra složité a je třeba hromada věcí, ale po prozkoumání jsem zjistila, že to vůbec složité není a suroviny jsou hladce dostupné. Při svém průzkumu jsem zjistila, že ramen původně pochází z Japonska a da jí se dělat asi 4 různé druhy, já udělám klasický se sójovou omáčkou, místo masového vývaru mám zeleninový a místo masa tofu, ale i tak vynikající.


Doba přípravy: cca 20 min

Recept:

1 porce soba nudlí

250 ml zeleninového vývaru

1/2 pórku

1 mrkev

2 cm zázvoru

2 stroužky česneku

hrst hlívy

1/2 kostičky tofu

2 lžíce sójové omáčky

1 lžíce sezamového olejejarní cibulka na dozdobení

Soba nudle uvařím dle návodu, jsou hotové opravdu rychle, tak do 3 min. V hrnci si rozpálím olej a opeču na něm pórek, mrkev, česnek a zázvor nakrájené na nudličky nebo kostičky. Nakrájím stejně i hlívu a tofu, přidám po asi 3 min na orestování k zelenině. Zarestuji krátce, vliji sójovou omáčku a vývar a vařím cca 10 min. Vývaz scedím a dám vše stranou. Do misky dám nudle,  přeliju vývarem, na přidám zeleninu s tofu, navrch dám rozpůlené vařené vajíčko a zdobím cibulkou. Popřípadě dochutím solí a pepřem.


Dobrou chuť

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Comments


©2019 by MishMush.cz

Meet The Team

ebook pic.jpg

Míša

  • Facebook Sociální Icon
  • Cvrlikání
  • Pinterest
  • Instagram

Jsem vášnivý amatérský kuchař, food blogger,  food fotografka, milovnice anglických buldoků a všeho dobrého a krásného.

Ukážu vám inspirativní cestu do světa chutí, vůní, koření, bylin, krásného nádobí a příjemného stolování, fotek plných jídla, aby jste se i VY stali bohyní kuchyně.

ebook pic2.jpg

Eddie

  • Instagram

Jsem vášnivý jedlík, jídlo komentátor, velký spáč, odborník na foodstyling, milovník plyšových hraček a všeho na zub

Made by MishMush (c) 2019

bottom of page