Moje nejoblíbenější vánoční cukroví už od dětství. Úžasné je, že čím déle je máte v krabičce na chladném místě, tím více se rozleží a mají úžasnou chuť. Tak je zkuste
Doba přípravy: těsto cca 15 min, pečení cca 13 min na 170°C v silikonové formě
Recept:
350 gr hladké mouky
1 žloutek
280 gr změklého másla (dávám napůl s ghi)
100 gr xylitolu
140 gr mletých vlašských ořechů
1 lžíce raw kakaa
1 lžička citrónové kůry
1/2 lžičky skořice,
1/4 lžičky badyánu,
1/4 lžičku anýzu
vanilkový cukr fruktózový na obalení + špetka skořice (cukr je od Natura Jihlava)
Máslo utřu se sladidlem a žloutkem, přidám mouku a koření, kakao. Vypracuji těsto, zabalím do folie a dám do lednice, nechám odležet nejlépe přes noc. Plním do formiček, já mám silikonové Tescoma nebo lze do plechových, ty je ale dobré vymazat. Peču na 170°C cca 13 min. Nechám vychladnout a obalím ve vanilkovo skořicovém cukru.
Dobrou chuť
Bình luận