Pracny

Aktualizace: úno 3


Moje nejoblíbenější vánoční cukroví už od dětství. Úžasné je, že čím déle je máte v krabičce na chladném místě, tím více se rozleží a mají úžasnou chuť. Tak je zkuste


Doba přípravy: těsto cca 15 min, pečení cca 13 min na 170°C v silikonové formě


Recept:

350 gr hladké mouky

1 žloutek

280 gr změklého másla (dávám napůl s ghi)

100 gr xylitolu

140 gr mletých vlašských ořechů

1 lžíce raw kakaa

1 lžička citrónové kůry

1/2 lžičky skořice,

1/4 lžičky badyánu,

1/4 lžičku anýzu

vanilkový cukr fruktózový na obalení + špetka skořice (cukr je od Natura Jihlava)


Máslo utřu se sladidlem a žloutkem, přidám mouku a koření, kakao. Vypracuji těsto, zabalím do folie a dám do lednice, nechám odležet nejlépe přes noc. Plním do formiček, já mám silikonové Tescoma nebo lze do plechových, ty je ale dobré vymazat. Peču na 170°C cca 13 min. Nechám vychladnout a obalím ve vanilkovo skořicovém cukru.

Dobrou chuť

12 zobrazení0 komentář

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Jidášky

©2019 by MishMush.cz

Meet The Team

Míša

  • Facebook Sociální Icon
  • Cvrlikání
  • Pinterest
  • Instagram

Jsem vášnivý amatérský kuchař, food blogger,  food fotografka, milovnice anglických buldoků a všeho dobrého a krásného.

Ukážu vám inspirativní cestu do světa chutí, vůní, koření, bylin, krásného nádobí a příjemného stolování, fotek plných jídla, aby jste se i VY stali bohyní kuchyně.

Eddie

  • Instagram

Jsem vášnivý jedlík, jídlo komentátor, velký spáč, odborník na foodstyling, milovník plyšových hraček a všeho na zub

Made by MishMush (c) 2019