top of page

Mandlovo vanilkové rohlíčky

Aktualizováno: 3. 2. 2021


Vánoční klasika, každý je asi dělá z vlašských ořechů, ale před pár lety jsem zkusila mleté mandle a podle mě to je mnohem lepší, ale každý dle své chuti :o)


Doba přípravy: Těsto cca 15 min, pečení 11 min na 170°C peču v silikonové formě


Recept:

240 gr hladké mouky

50 gr moučkového cukru (já sladím xylitolem)

100 gr mletých mandlí

160 gr změklého másla (použila jsem půl na půl s ghi)

1 žloutek

vanilkový cukr na obalení (používám fruktózový z Natura Jihlava)


Mouku smíchám se sladidlem, mandlemi, máslem a žloutkem, rukou nebo v robotu propracuji na těsto. Nechávám ho v lednici odležet, nejlepší je přes noc. Je třeba ho před zpracováním nechat trochu povolit, bude se s ním dělat lépe. Kousky těsta vtlačuji do silikonové formy nebo kdo má, tak do plechových formiček. Peču na 170°C cca 11 min. Nechám vychladnout a obaluji ve vanilkovém cukru. Z této dávky jsem udělala 56 rohlíčků z formy Tescoma.


Dobrou chuť

205 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Jidášky

bottom of page