Mandlovo vanilkové rohlíčky

Aktualizace: úno 3


Vánoční klasika, každý je asi dělá z vlašských ořechů, ale před pár lety jsem zkusila mleté mandle a podle mě to je mnohem lepší, ale každý dle své chuti :o)


Doba přípravy: Těsto cca 15 min, pečení 11 min na 170°C peču v silikonové formě


Recept:

240 gr hladké mouky

50 gr moučkového cukru (já sladím xylitolem)

100 gr mletých mandlí

160 gr změklého másla (použila jsem půl na půl s ghi)

1 žloutek

vanilkový cukr na obalení (používám fruktózový z Natura Jihlava)


Mouku smíchám se sladidlem, mandlemi, máslem a žloutkem, rukou nebo v robotu propracuji na těsto. Nechávám ho v lednici odležet, nejlepší je přes noc. Je třeba ho před zpracováním nechat trochu povolit, bude se s ním dělat lépe. Kousky těsta vtlačuji do silikonové formy nebo kdo má, tak do plechových formiček. Peču na 170°C cca 11 min. Nechám vychladnout a obaluji ve vanilkovém cukru. Z této dávky jsem udělala 56 rohlíčků z formy Tescoma.


Dobrou chuť

41 zobrazení0 komentář

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Jidášky

©2019 by MishMush.cz

Meet The Team

Míša

  • Facebook Sociální Icon
  • Cvrlikání
  • Pinterest
  • Instagram

Jsem vášnivý amatérský kuchař, food blogger,  food fotografka, milovnice anglických buldoků a všeho dobrého a krásného.

Ukážu vám inspirativní cestu do světa chutí, vůní, koření, bylin, krásného nádobí a příjemného stolování, fotek plných jídla, aby jste se i VY stali bohyní kuchyně.

Eddie

  • Instagram

Jsem vášnivý jedlík, jídlo komentátor, velký spáč, odborník na foodstyling, milovník plyšových hraček a všeho na zub

Made by MishMush (c) 2019