Vánoční klasika, každý je asi dělá z vlašských ořechů, ale před pár lety jsem zkusila mleté mandle a podle mě to je mnohem lepší, ale každý dle své chuti :o)
Doba přípravy: Těsto cca 15 min, pečení 11 min na 170°C peču v silikonové formě
Recept:
240 gr hladké mouky
50 gr moučkového cukru (já sladím xylitolem)
100 gr mletých mandlí
160 gr změklého másla (použila jsem půl na půl s ghi)
1 žloutek
vanilkový cukr na obalení (používám fruktózový z Natura Jihlava)
Mouku smíchám se sladidlem, mandlemi, máslem a žloutkem, rukou nebo v robotu propracuji na těsto. Nechávám ho v lednici odležet, nejlepší je přes noc. Je třeba ho před zpracováním nechat trochu povolit, bude se s ním dělat lépe. Kousky těsta vtlačuji do silikonové formy nebo kdo má, tak do plechových formiček. Peču na 170°C cca 11 min. Nechám vychladnout a obaluji ve vanilkovém cukru. Z této dávky jsem udělala 56 rohlíčků z formy Tescoma.
Dobrou chuť
Comments