top of page

Bramboračka s houbami

Obrázek autora: MishMushMishMush

Kdo by neměl rád brambory, s houbami už je to asi trošku sporné, ale já miluju obojí :o) bramboračka je pro mě trošku návrat do dětství. Je to rychlá a sytá polévka a při vaření nádherně provoní vaší kuchyni.


Doba přípravy: cca 30 min

Recept:

500 ml zeleninového vývaru

2 hrsti lesních sušených hub (námáčím se asi na 20 min do vody a vodu pak také použiju do polévky)

2 střední brambory na drobno nakrájené

1 větší cibule

4 stroužky česneku

směs zeleniny - mrkev, petržel, celer, hrášek nebo jak kdo má rád

1 lžička majoránky nebo více

sůl, pepř

1 lžíce ghi


Na lžíci ghí orestuji na drobno nakrájenou cibulku, přidám 2 stroužky nadrobno nasekaného česneku (zbylé dva použiju úplně nakonec vaření, ať to má trošku říz), zarestuji, přidám pokrájenou zeleninu, zarestuji, přiliju namočené houby, vývar, nakrájené brambory a vařím tak cca 20 min, do změknutí brambor (záleží jak moc nadrobno je nákrájíte, doba tedy může být kratší i delší), nakonec dosolím, dopepřím, dám majoránku a zbylé dva stroužky česneku (strouhám je na mini struhadle, je to lepší než lis). A je hotovo.


Dobrou chuť

17 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
Cibulačka

Cibulačka

Gulášovka

Gulášovka

Comments


©2019 by MishMush.cz

Meet The Team

ebook pic.jpg

Míša

  • Facebook Sociální Icon
  • Cvrlikání
  • Pinterest
  • Instagram

Jsem vášnivý amatérský kuchař, food blogger,  food fotografka, milovnice anglických buldoků a všeho dobrého a krásného.

Ukážu vám inspirativní cestu do světa chutí, vůní, koření, bylin, krásného nádobí a příjemného stolování, fotek plných jídla, aby jste se i VY stali bohyní kuchyně.

ebook pic2.jpg

Eddie

  • Instagram

Jsem vášnivý jedlík, jídlo komentátor, velký spáč, odborník na foodstyling, milovník plyšových hraček a všeho na zub

Made by MishMush (c) 2019

bottom of page