top of page

Paštika nepaštika - čočštika

Aktualizováno: 3. 2. 2021

Ten název zní až skoro jako hlavolam :o) hodně často jsem doma dělala paštiku, většinou z jatýrek a vždycky s bylinkami a vínem. Jenže teď maso nejím a musím říct, že mi paštičky docela chybí. Tak jsem přemýšlela, jak udělat něco podobného ve vege verzi, aby to chutí ale vážně připomínalo paštiku. A nakonec jsem udělala něco, co je vážně hrozně jednoduché, dostupné a moc chutné. Tak to zkuste, určitě si ji taky zamilujete. Jen pozor, i když je vege, není to žádné light jídlo :o) v každé paštice je totiž dost másla nebo sádlíčka :o))


Doba přípravy: cca 10 min

Recept:

1 plechovka mini čočky Bonduelle vapour 3 menší cibulky nebo šalotky

4 stroužky česneku

1 hrst saturejky a šalvěje (dávám tak půl na půl)

3 lžíce ghi

sůl, pepř

2 plátky klasického másla na přelití paštiky


V pánvi rozpustím ghi (je ho celkem dost, ale nebojte, je to pojivo pro paštičku), nakrouhám narhubo cibuli a česnek a nechám restovat dozlatova. Pak přidám bylinky a také restuji mírně do křupava. Nakonec přihodím čočku, vše promíchám a krátce zarestuji (není třeba dlouho, čočka je z plechovky). Pak vše přendám do mixéru a rozmixuji, osolím, opepřím, je na vás jestli chcete úplně hladkou paštiku nebo s kousíčky. Dávám do skleniček a navrch přeliju rozpuštěným máslem, do kterého vložím bylinky. Dám do ledničky ztuhnout. Nejlepší je druhý den, chutě se krásně spojí. Dejte si k tomu domácí chleba a krásná letní večeře je na světě.


Dobrou chuť

137 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page