Tuhle bábovku miluju, je úžasně vláčná a měkká. Do těsta si můžete přidat cokoliv dle chuti jako sušené ovoce, oříšky. Bonus jsou moje skvělé formy Nordiware, protože jakýkoliv moučník zase posunou o kus dál.
Omlouvám se, tohle je jeden z receptů, kde jsem nefotila postup, ale polepším se pro příště.
Doba přípravy: doba pečení 55 min, 170°C
Recept:
500 gr tučného tvarohu
160 gr másla (dávám ghí, je vážně fantastické do pečení)
3 vajíčka
200 gr hrubé mouky
1 vanilkový pudink nejlépe s pravou vanilkou
1 prášek do pečiva
Slaná čoko
1 tabulka menší dia čoko Orion
1 lžička soli
1 lžička másla
1 a půl pytlíku sladidla Sorbitol (nedávám cukr, ale lze, schválně neuvádím ani gramáž, většinou se v receptech vyskutuje obrovské množství, proto ať si každý osladí jak má rád)
1 pytlík vanilkového cukru s fruktozou
hrst goji, granátových semínek z granátového jablka
Smíchám suché ingredience, mouku, sladidlo, prášek do pečiva, vanil cukr, vanil pudink. Postupně přidám změklé máslo, žloutky, tvaroh. Zamíchám dohromady. Ušlehám sníh z bílků a opatrně vmíchám do těsta, poté přidát goji a granátová semínka.
Vyliju do vymazané a vysypané formy na bábovku a peču na 170°C cca 55 min.
ČOKO - tabulku čokolády nalámu na kostičky, přidám sůl, máslo a ve vodní lázni rozehřeju. Hotovou vychladnou bábovku polévám lžickou a zdobím semínky granátového jablka.
Comments