Tofu výpečky

Asi to pro vás zní hrozně, ale věřte mi, byla to strašná dobrota. Vždycky když se vracím z cest zpátky domů, tak mám chuť na nějakou českou klasiku. Jelikož ale maso pořád nejím, tak jsem si řekla, že zkusím udělat moje milované výpečky z tofu a výsledek mě doslova posadil na zadek :o) Myslím, že bude chutnat i zapřísáhlím masožroutům a hlavně je to rychle hotové. Tak odhoďte předsudky a zkuste to se mnou.


Doba přípravy: pečení na 180°C cca 30 min

Recept:

1 balení natural tofu

2 velké cibule

6 stroužků česneku

4 lžíce sójové omáčky (kupujte bez cukru)

3 bobkové listy 1 lžíce kmínu1 lžíce ghi


Cibule nakrájím nahrubo, na půlměsíčky a česnek na plátky. Do zapékací mísy rozetřu lžíci ghi, na ní vysypu cibuli a česnek, zasypu kmínem, přidám bobkový list. Nakrájím si tofu na kostičky, dám ho do misky a promíchám se sójovkou (lze marinovat i dopředu, bude to mít určitě lepší chuť). Na cibuli s česnekem dám marinované tofu, všechno dohromady promíchám. Dám péct na 180°C na 30 min. Tofu krásně zezlátne, cibulka zkaramelizuje, pustí šťávu a máte skvělé jídlo. Já ho podávala se svým domácím cuketovo kedlubnovým zelím, ale špenát by byl určitě taky super.

Dobrou chuť

891 zobrazení0 komentář

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše