top of page
Vyhledat
Dneska jsem chtěla udělat něco rychlého a lehkého a také jsem opět chtěla zpracovat zbytky z ledničky :o) Takže zbytek oliv, paprika, cibule a česnek a tapenáda je na světě. Jelikož se mi nechtělo jezdit do města a kupovat gumové bagety, tak jsem se rozhodla udělat domácí, není to nic složitého, nebojte. Tak pojďme zkusit tenhle recept, třeba jako svačinku nebo lehkou večeři. Dozdobit si je můžete jak chcete, já preferuji kozí sýr ve slaném nálevu BonLait, věřte mi, nemá žádnou pachuť, je krásně slaný a krémový, navrch trošku zeleného a naděláte spousta parády, hlavně si moc pochutnáte.
1 malinká sklenička ančoviček
Bagetky
Olivy a kapary rozmixujeme v mixéru nahrubo. Dáme do misky. V troubě zatím upečeme cibuli a česnek do měkka, tak cca 15 min. Zeleninu necháme vychladnout. Po vychladnutí dáme také do mixéru a rozmixujeme, rovnou přidáme i sušená rajčata, ančovky a trošku oleje z rajčat, aby se vše lépe rozmixovalo. Přidáme k olivám a kaparům do mísy a vše promícháme, dáme tymián a můžeme podávat s čerstvou bagetou, navrch třeba slaný kozí sýr BonLait, řeřichu, sušená rajčátka nebo prostě co máte rádi. Já tedy tentokrát ještě bagetky opekla v panini grilu, takže máte takové maličké tacos :o)
Nejnovější příspěvky
Zobrazit všebottom of page
Comments