top of page

Silvestrovské utopence

Aktualizováno: 3. 2. 2021

Silvestr je za rohem a vlastně celé svátky. Přiznávám, že jsem za poslední týdny trošku přeslazená, tak mě napadlo naložit si utopence. Máme tady super řeznictví a v něm poctivé masové špekáčky, jsou pravda trošku větší než známe, ale jsou naprosto výborné. Tak si taky naložte :o)


Doba přípravy: lák 5 min i s varem

Recept:

6 masových poctivých špekáčků

500 ml vody

3 lžíce octa

1 lžička soli

1 lžíce červeného pepře

3 bobkové listy

1 lžička sušené cibule

4 cibule

3 kyselé okurky

3 stroužky česneku

dijonská hořčice (tahle má správný říz a navíc je bez cukru)

Dám vařit nálev, z vody, octa a koření. Nechám jen projít varem a odstavím. Špekáčky oloupu, lépe se pak do nich dostane chuť a rychleji se uleží. Rozříznu v půlce, nedoříznu úplně. Každý pomažu lžičkou hořčice, vložím klínek cibule a plátek okurky. Na dno sklenice dám cibuli a kousek česneku s okurkou. Začnu vrstvit buřtíky, mezi ně dávám opět cibuli, česnek a okurky. Nakonec zaliju teplým lákem, musí být úplně ponořené. A teď jen čekat, až se uleží. Nechávám je den, dva na lince, pak je dávám do lednice, pokud je do té doby někdo nesní :o)


Dobrou chuť

66 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page