top of page

Shortbread cookies aneb skotské máslové sušenky

Aktualizováno: 3. 2. 2021

Tyhle sušenky jsem si zamilovala, jsou úžasně vláčné, plné másla a spojení sladkého a špetky soli je dokonalé. Není vůbec složité je udělat a nemusí se péct na vánoce, dělám je i v průběhu roku, letos jsem si řekla, že je ale udělám jako jeden druh vánočního cukroví.


Doba přípravy: těsto cca 15 min, pečení cca 15-20 min


Recept:

120 gr cukru

240 gr másla nebo ghí je ještě lepší

180 gr polohrubé mouky1

lžíčka soli


V mixéru utřu máslo s cukrem do pěny, k tomu přidám mouku a sůl a už v ruce dělám těsto. Trochu se vám bude drobit, ale pokud ho hněte chvilku, máslo v něm udělá své. Rozvaluji ho po malých kouskách, trošku se trhá, tak opatrně. Vykrajuju tvary dle libosty, tlusté jsou tak 4 mm, lepší než tenké, spálily by se a chuť by nebyla taková. Peču na 160°C tak cca 15 min. Nesmí být hnědé, jen pouze lehce růžové. Vychladlé pocákám čokoládou a posypu krystalovým cukrem nebo ještě lépe hrubozrnnou solí.


Dobrou chuť

168 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Jidášky

bottom of page