Tak po velmi dlouhé době něco s masem, tedy s rybím masem, dál jsem se s masem ještě nedostala :o) Na velikonoční pondělí jsme měli zapečené ryby a jelikož mi zbyly, tak mě napadlo udělat takové rybí burgříky nebo koláčky, jak chcete. Zbyl mi kus lososa a kus tresky, tak jdeme na to.
Doba přípravy: těstíčko cca 7 min, pečení cca 20 min
Recept:
500 gr ryby (mix losos a treska, poměr záleží na vás, já měla zbytky ze včera, tak zhruba půl na půl)
1 vajíčko2 žloutky 1/2 hrnku kukuřičné strouhanky
3 stroužky česneku
1 hrst sekané petrželky
1/2 hrnečku žlutého strouhaného čedaru
sůl, pepř
trošku olive oleje na pocákání burgerů před pečením
Ryby si rozmixuji v mixéru na jemno. Dám do misky, přidám vajíčka, česnek, sýr, koření, sůl, strouhanku. Vše promíchám dohromady, až vznikne těstíčko. Rukama nabírám kuličku, asi tak do velikosti dlaně, dám na plech na pečící papír, kuličku zploštím do podoby burgery. Pocákám troškou olive oleje a dám péct na 180°C na cca 20 min. Podávám buď v burgrové housce nebo jen tak se zeleninou, salátem, volským okem, zkrátka tak, jak kdo má rád. U nás se osvědčil stůl, co kdo má rád, tím si obloží burger.
Comments