Další z řady raw dortíků, energetických bomb :o) poslední dny se cítím hodně bez energie, tak proč si trošku nepřidat. Mák milujeme, je v něm hodně vápníku a krásně vypadá v koláči. Tak to zkuste se mnou a podělte se.
Doba přípravy: cca 15 min, chlazení cca 1 hodinuRecept:
Korpus
1 hrnek mletých vlašských ořechů
1 hrnek datlové pasty (kupuji v Awashop)
1/4 hrnku kokosového tuku
1/4 hrnku jemných ovesných vloček
Náplň
2 hrnky mletého máku
1 hrnek kokosového tuku
1/2 hrnku mletých kešu
3 lžíce datlového sirupu
2 lžíce datlové pasty
2 lžíce burákového máslašťáva z 1 limety
Korpus: do mísy dám datlovou pastu, rozmixované oříšky, vločky a koko tuk, všechno spojím, nejlépe rukama, v těstíčko a dám do pečícím papírem (používám na kulaté formy z DM) vystlané formy na dortík. Uplácám rukama i do krajů, snažím se alespoň trošku o rovnoměrnou vrstvu :o) Než si udělám náplň, dám si korpus ztuhnout na chvilku do lednice.
Náplň: do mísy dám mletý mák, koko tuk, mleté kešu, datlový sirup, datlovou pastu, burákové máslo a šťávu z limety, stejně jako výše, nejlépe rukama, vše prohnětu, vyndám z lednice korpus a lžící na něj přendám náplň a uhladím (rukama to jde také :o) Nejlépe je dát dortík alespoň tak na hodinku do mrazáku a pak přendat do lednice, krásně ztuhne. Když ho budete servírovat, nechte ho chvilku povolit mimo ledničku, bude se vám lépe krájet.
Comments