top of page

Raw makový dortík

Obrázek autora: MishMushMishMush

Další z řady raw dortíků, energetických bomb :o) poslední dny se cítím hodně bez energie, tak proč si trošku nepřidat. Mák milujeme, je v něm hodně vápníku a krásně vypadá v koláči. Tak to zkuste se mnou a podělte se.


Doba přípravy: cca 15 min, chlazení cca 1 hodinu Recept:

Korpus

1 hrnek mletých vlašských ořechů

1 hrnek datlové pasty (kupuji v Awashop)

1/4 hrnku kokosového tuku

1/4 hrnku jemných ovesných vloček

Náplň

2 hrnky mletého máku

1 hrnek kokosového tuku

1/2 hrnku mletých kešu

3 lžíce datlového sirupu

2 lžíce datlové pasty

2 lžíce burákového másla šťáva z 1 limety


Korpus: do mísy dám datlovou pastu, rozmixované oříšky, vločky a koko tuk, všechno spojím, nejlépe rukama, v těstíčko a dám do pečícím papírem (používám na kulaté formy z DM) vystlané formy na dortík. Uplácám rukama i do krajů, snažím se alespoň trošku o rovnoměrnou vrstvu :o)  Než si udělám náplň, dám si korpus ztuhnout na chvilku do lednice.

Náplň: do mísy dám mletý mák, koko tuk, mleté kešu, datlový sirup, datlovou pastu, burákové máslo a šťávu z limety, stejně jako výše, nejlépe rukama, vše prohnětu, vyndám z lednice korpus a lžící na něj přendám náplň a uhladím (rukama to jde také :o) Nejlépe je dát dortík alespoň tak na hodinku do mrazáku a pak přendat do lednice, krásně ztuhne. Když ho budete servírovat, nechte ho chvilku povolit mimo ledničku, bude se vám lépe krájet.


Dobrou chuť

 
 
 

Comments


©2019 by MishMush.cz

Meet The Team

ebook pic.jpg

Míša

  • Facebook Sociální Icon
  • Cvrlikání
  • Pinterest
  • Instagram

Jsem vášnivý amatérský kuchař, food blogger,  food fotografka, milovnice anglických buldoků a všeho dobrého a krásného.

Ukážu vám inspirativní cestu do světa chutí, vůní, koření, bylin, krásného nádobí a příjemného stolování, fotek plných jídla, aby jste se i VY stali bohyní kuchyně.

ebook pic2.jpg

Eddie

  • Instagram

Jsem vášnivý jedlík, jídlo komentátor, velký spáč, odborník na foodstyling, milovník plyšových hraček a všeho na zub

Made by MishMush (c) 2019

bottom of page