top of page

Raw čokoládový dortík

  • Obrázek autora: MishMush
    MishMush
  • 22. 8. 2019
  • Minut čtení: 2


Raw dezerty mám moc ráda, jsou tedy trošku energetická bomba, ale jsou také tak syté, že jich nesníte moc. Do raw dezertů musíte dát nějaký tuk, nejčastěji se dává kokosový a kokosový smetana, jinak vám náplň bohužel nebude držet, musí tam být něco, co vám při chlazení ztuhne, já rádá dávám kvůli krémovitosti také avokádo, jen samo o sobě bez chuti a ve výsledku ho vůbec nepoznáte. 

Dneska jsem se rozhodla udělat čokoládový dortík. Čokoládu u nás všichni milujeme a taky potřebuji nějaký dezert pro návštěvu na víkend. Není to nic těžkého na přípravu, jen všechny ingredience možná mít doma běžně nebudete. Ale nevadí, jsou dostupné v každých potravinách.


Doba přípravy: cca 35 min - nepeče se :o)

Recept:

Korpus

1 hrnek vlašských ořechů

1 hrnek datlí nebo datlové pasty (ta se mi opravu osvědčila, na raw dezerty je parádní, dá se objednat přes internet a hlavně si odpustíte peckování datlí a následné mixování, je třeba opravdu silný mixér, přidávám i trošičku vody, jde to lépe)

1/2 hrnku kokosového tuku (oleje)

Náplň

1 plechovka koko mléka (dejte ho do lednice, mléko řádně zhoustne a zbaví se veškeré vody a máte z něj prima smetanu)

1 zralé avokádo (jde krásně rozmačkat, když je hooodně zralé)

2 lžíce raw kakaa

1/2 hrnečku kokosového tuku

1/2 hrnečku burákového másla sladidlo dle vaší chuti

Na korpus: oříšky rozmixujte najemno, totéž udělejte s datlemi, pokud nemáte pastu. Dejte obojí do mísy, přidejte kokosový tuk a všechno pěkně rukou prohňácejte, používám tohle slovo, protože se mi na to opravdu hodí nejvíc :o) Všechno by se mělo pěkně spojit v pastu. Neslaďte, datle jsou samy o sobě sladké až dost. Pastu natlačím do dortové nebo koláčové formy, záleží na velikosti formy, jestli si uděláte i okraje nebo jen spodek korpusu, což vůbec nevadí. Než vyšlehám náplň, dám si korpus na vychlazení na chvilku do lednice.

Na náplň: Do šlehače dám ztuhlou koko smetanu, rozmačkané avokádo, koko tuk - lepší je ho rozpustit, kakao, burákové máslo a sladidlo vyšlehám do krému. Náplň přendám na korpus, uhladím a dám na několik hodin do lednice, vše musí ztuhnout, aby se vám dortík nerozpadl. Ozdobit si ho můžete dle vlastní fantazie, já použila jahody, protože se podle mě k čokoládě skvěle hodí ;o)


Dobrou chuť

Bình luận


©2019 by MishMush.cz

Meet The Team

ebook pic.jpg

Míša

  • Facebook Sociální Icon
  • Cvrlikání
  • Pinterest
  • Instagram

Jsem vášnivý amatérský kuchař, food blogger,  food fotografka, milovnice anglických buldoků a všeho dobrého a krásného.

Ukážu vám inspirativní cestu do světa chutí, vůní, koření, bylin, krásného nádobí a příjemného stolování, fotek plných jídla, aby jste se i VY stali bohyní kuchyně.

ebook pic2.jpg

Eddie

  • Instagram

Jsem vášnivý jedlík, jídlo komentátor, velký spáč, odborník na foodstyling, milovník plyšových hraček a všeho na zub

Made by MishMush (c) 2019

bottom of page