Tohle byla trošku znouzecnost, co si rychle udělat k obědu, v hlavě mi proběhl nápad na spojení kešu másla a chilli jako protiklad a ještě s limetkou. Nakonec z toho byl doslova famózní oběd, který jsem upřímně ani nečekala. Navíc vše bylo hotové maximálně do 10 minut. Recept je na porci pro jednoho.
Doba přípravy: cca 10 min
Recept:
100 gr rýžových nudlí
2 lžíce kešu másla
1 lžíce omáčka sriracha
1 lžíce chilli vloček
1 limetka
2 stroužky česneku
1 lžíce rybí omáčky
1 lžíce sezamového oleje
1 stonek řapíkatý celer
1 hrst mix salátů, mrkev, ředkev (kupuji už namixovanou)
kešu oříšky na dochucení
Na pánev dám sezamový olej, do něj vločky chilli a česnek, krátce orestuji, dám kešu máslo a vymíchám v hladkou kašičku. Do té přihodím veškerou zeleninu, zakápnu rybí omáčkou. Vedle v misce zaliju vařící vodou rýžové nudle a nechám je chvilku zesklovatět. Pak je vyndám, přendám do pánve s omáčkou a zeleninou, zakápnu řádně limetou. Promíchám a servíruji. Navrch pokrájím chilli kešu oříšky (mohou být i solené nebo bez příchuti), zakapu sezamových olejem a podávám s kouskem limetky, pro větší pikantnost ještě můžete posypovat jídlo vločkami chilli.