top of page

Rýžové nudle s kešu limetkovo chilli omáčkou

  • Obrázek autora: MishMush
    MishMush
  • 18. 9. 2019
  • Minut čtení: 1

Tohle byla trošku znouzecnost, co si rychle udělat k obědu, v hlavě mi proběhl nápad na spojení kešu másla a chilli jako protiklad a ještě s limetkou. Nakonec z toho byl doslova famózní oběd, který jsem upřímně ani nečekala. Navíc vše bylo hotové maximálně do 10 minut. Recept je na porci pro jednoho.

Doba přípravy: cca 10 min

Recept:

100 gr rýžových nudlí

2 lžíce kešu másla

1 lžíce omáčka sriracha

1 lžíce chilli vloček

1 limetka

2 stroužky česneku

1 lžíce rybí omáčky

1 lžíce sezamového oleje

1 stonek řapíkatý celer

1 hrst mix salátů, mrkev, ředkev (kupuji už namixovanou)

kešu oříšky na dochucení


Na pánev dám sezamový olej, do něj vločky chilli a česnek, krátce orestuji, dám kešu máslo a vymíchám v hladkou kašičku. Do té přihodím veškerou zeleninu, zakápnu rybí omáčkou. Vedle v misce zaliju vařící vodou rýžové nudle a nechám je chvilku zesklovatět. Pak je vyndám, přendám do pánve s omáčkou a zeleninou, zakápnu řádně limetou. Promíchám a servíruji. Navrch pokrájím chilli kešu oříšky (mohou být i solené nebo bez příchuti), zakapu sezamových olejem a podávám s kouskem limetky, pro větší pikantnost ještě můžete posypovat jídlo vločkami chilli.


Dobrou chuť

Hozzászólások


©2019 by MishMush.cz

Meet The Team

ebook pic.jpg

Míša

  • Facebook Sociální Icon
  • Cvrlikání
  • Pinterest
  • Instagram

Jsem vášnivý amatérský kuchař, food blogger,  food fotografka, milovnice anglických buldoků a všeho dobrého a krásného.

Ukážu vám inspirativní cestu do světa chutí, vůní, koření, bylin, krásného nádobí a příjemného stolování, fotek plných jídla, aby jste se i VY stali bohyní kuchyně.

ebook pic2.jpg

Eddie

  • Instagram

Jsem vášnivý jedlík, jídlo komentátor, velký spáč, odborník na foodstyling, milovník plyšových hraček a všeho na zub

Made by MishMush (c) 2019

bottom of page