• MishMush

Polentová zelená pizza


Další recept z polenty pro tento týden. Jak jsem už psala, polenta je vděčná, rychle hotová a můžete s ní kouzlit sladké i slané, určitě si jí zamilujete a děti taky. Tak pro dnešek tady máme zelenou pizzu. Proč zelenou? Protože jsou na ní skoro všechny suroviny zelené a vypěstované v mé zahrádce. Jinak ale vaší fantazii a chuti se meze nekladou, kdo je masožravý, ať si ji klidně obloží salámkem :o)


Doba přípravy: polenta cca 5 min, pečení pizzy cca 40 min

Recept:

Korpus 200 gr instatní polenty

1 litr zeleninového vývaru

1 hrnek parmezánu

1 hrnek bylinkové goudy (nebo sýra, který máte rádi)

Na oblohu

3 červené cibule bylinkové pesto na pomazání korpusu

6 vajíček

čerstvý špenát

čerstvá řeřicha

tymián

oregano

1 mozarella

1 hrnek bylinkové goudy

Do hrnce si dám litr zeleninového vývaru, přidám polentu, přivedu k varu, polenta začne houstnout, nechám povařit tak 2 minutky a je hotovo. Odstavím a vmíchám oba sýry. Řádně promíchám. Pečící plech si vyložím pečícím papírem a rozetřu na něj polentové těsto, asi 1-2 cm tloušťka. Potřu po celé ploše pestem a pak už jen vrstvím oblíbené suroviny, v mém případě nakrájenou cibuli na měsíčky,  špenát, řeřichu, navrch natrhanou mozarellu, goudu, zasypu bylinkami. Peču na 180°C cca 30 min, na posledních 10 min vyklepnu na povrch vajíčka a nechám je v troubě zatáhnout. Po upečení nechte pizzu řádně vychladnout, polentové těsto je křehké a zlámalo by se vám, i tak s ním vždycky manipuluju opatrně :o) ale žádné strachy, je výborná :o)


Dobrou chuť

0 zobrazení

©2019 by MishMush.cz

Meet The Team

Míša

  • Cvrlikání
  • Pinterest
  • Instagram

Jsem vášnivý amatérský kuchař, fotograf, food stylista, cestovatel a milovník anglických buldoků

Eddie

  • Instagram

Jsem vášnivý jedlík, jídlo komentátor, velký spáč, milovník plyšových hraček a všeho na zub

Made by MishMush 2019