top of page

Plněné cuketky


 




Cuket mám opět letos požehnaně. Ale novinkou jsou tyhle krásné žluté kuličky, ty letos pěstuji poprvé a musím říct, že se jim taky daří :o) Premýšlela jsem, jak je nejlépe zpracovat a skvěle se hodí na plnění. Tak tady je jeden tip, který můžete zkusit.


Doba přípravy: cous cous cca 10 min, pečení cuket cca 35 min na 180°C


Recept:

1 menší kulatá cuketka

1/2 hrnečku špaldového cous cous

2 stroužky česnekuzelenina - za mě rajčátka, jarní cibulka, řapíkatý celer

vnitřek cuket

kozí sýr v nálevu BonLait

olive olej

Nejdřív zaliju cous cous v misce vroucí vodou a nechám vsáknout, zalévám přibližně o něco větším množství vody než je cous cousu, zbytek můžete kdyžtak vylít. Cuketce uříznu vršek a lžící jí vydlabu, zbytky použijeme. Na pánvičce si orestuji jen velmi krátce zeleniny a zbytky cukety na oliv oleji. Přidám česnek, sůl, vmíchám cous cous a krátce zarestuji. Na dno cuketky dám pár kostiček kozího sýry, vrstvu cous cous se zeleninou a tak to střídám. Poslední vrstva je sýr. Dám zapéct do trouby na cca 35 na max 180°C, vršek cukety peču s tím vedle na plechu, udělá vám krásnou ozdobu při servírování.


Dobrou chuť




Comments


©2019 by MishMush.cz

Meet The Team

ebook pic.jpg

Míša

  • Facebook Sociální Icon
  • Cvrlikání
  • Pinterest
  • Instagram

Jsem vášnivý amatérský kuchař, food blogger,  food fotografka, milovnice anglických buldoků a všeho dobrého a krásného.

Ukážu vám inspirativní cestu do světa chutí, vůní, koření, bylin, krásného nádobí a příjemného stolování, fotek plných jídla, aby jste se i VY stali bohyní kuchyně.

ebook pic2.jpg

Eddie

  • Instagram

Jsem vášnivý jedlík, jídlo komentátor, velký spáč, odborník na foodstyling, milovník plyšových hraček a všeho na zub

Made by MishMush (c) 2019

bottom of page