Wow jsem až překvapená jak dobrý tenhle salát je, krásně voní a skvěle chutná díky křupavé pečené cizrně (pečená cizrna chutná mnohem lépe než jen vařená), exotickému koření a pečené zelenině. Tenhle recept se mi zrodil v hlavě během odpoledne a myslím, že ho určitě zopakuji. Tak ho taky zkuste.
Doba přípravy: pečení cizrny a zeleniny cca 35 min na 170°C
Recept:
240 gr plechovkové cizrny
1 paprika
5 stroužků česneku
100 gr cherry rajčat
5 koleček menší cukety
hrst sušených rajčat
1 lžicka mletého koriandru
1/4 lžičky kardamomu
1/2 lžičky uzené papriky
1/2 lžičky tandoori koření
1/4 lžičky chilli
1 lžička tahini pasty
2 lžičky ghi
hrst čerstvého koriandru a máty
Cizrnu smíchám s kořením, tahini pastou a ghí, dám na plech na pečící papír a doplním nakrájenou zeleninou, zakápnu trošku oleje, peču na 170°C 35 min. Vše smíchám do misky a přidát koriandr a mátu a ještě zlehka promíchám, nakonec zakápnu olivovým olejem.
Comments