Mám ráda mleté maso i vajíčka, tenhle recept, je příjemné spojení obojího. Přiznávám, že tohle jsou má první pštrosí nebo někdo říká i skotská vejce. Musím uznat, že na první pokus se povedly :o)
Doba přípravy: vejce vaření 8 min, smažení koulí cca 10 min, vaření brambor 20 min
Recept:
Pštrosí vejce
4 natvrdo vařená vajíčka
350 gr mletého hovězího
100 gr šunky od kosti
1 vajíčko
2 lžíce strouhanky
1 lžíce smetany
1 lžíce jarní cibulky
1 hrst šalvěje
1 lžicka směsi koření na mletá masa
sůl, pepř
hl mouka, vajíčko, strouhanka na obalení
slunečnicový olej na smažení
Libečkové brambory
2 velké bramboryhrst libečkusůl, pepř, 1 lžíce ghí
Uvařím si vajíčka, asi 8 min natvrdo, nechám zchladit. V míse si smíchám mleté maso, vajíčko, nadrobno nakrájenou šunku, koření, 2 lžíce strouhanky, 1 lžíci smetany (ta pomůže maso spojit a nerozpadne si při koulení a pečení). Vše prohnětu, nejlépe rukama. V dlani si udělám placičku, do ní vložím vejce (je lepší ho trošku obalit v hladké mouce co máme potom na trojobal), umačkám kolem vajíčka a když chybí, přidám další kousek masa a snažím se udělat kuličku. Tu pak obalím v klasickém trojobalu. Smažím na slunečnicovém oleji, tak 10 min, dokud nejsou zlaté, obracím je lžicí, je to lepší než vidličkou, má ostré hrany a maso se může potrhat.
Libečkové brambory - brambory nakrájím na kostky, dám vařit hodně do měkka cca 20 min, rozšťouchám, přidám lžíci ghí (s tím je to fantastické), hrst libečku, sůl, pepř.
Yorumlar