Palačinky, lívance, lívanečky, oblíbená snídaně nebo u nás i večeře. Na dnešní večeři jsem udělala ovesno pohankové lívanečky s koláčovou trojkombinací. Proč koláčovou? Jednoduše, použila jsem tvaroh, mák a má domácí švestková povidla. Výsledek je naprostá delikatesa a máte pocit, že jíte chodský pouťový koláč. Tak to zkuste.
Doba přípravy:cca 15 min
Recept:
1 hrnek ovesných vloček jemných
1 hrnek pohankové mouky
2 vajíčka
rýžové mléko - dávám tak, aby těstíčko mírně teklo, přiznávám, že to dávám od oka
špetka soli
olej na smažení
tvaroh, sladidlo, vanilka
mletý mák, sladidlo, trošku rýžového mléka
povidla nebo marmeláda dle chuti
Ingredience smíchám a vytvořím těstíčko, které má mírně téct, nebude úplně jako na palačinky. Na rozpáleném oleji peču do zlatova. Zdobím tvarohem se sladidlem a vanilkou, mletým mákem (míchám s troškou rýžového mléka a sladidla) a povidly, mám super švestková domácí :o)
Comentários