Nemasové karbanátky

Tak dneska si udělám karbanátky, vždycky jsem měla ráda mleté, ale protože maso stále nejím, tak si udělám nemasové, ze sójového masa a červené čočky se spoustou koření. Nebojte se, jsou vážně výborné, záleží jak si je dochutíte. Zkuste třeba mojí verzi a uvidíte. Chutnala jsem je i studené a musím říct, že jsou snad ještě lepší. Jako přílohu mám bramborovo květákové pyré, kde je tedy více květáku, uděláte ho stejně jako bramborovou kaši.

Doba přípravy: vaření sójové maso cca 25 min (je lepší ho přes noc namočit); vaření červená čočka cca 10 min

Recept:

1 hrnek sójového masa drti (nakládám do směsi sójové omáčky, rybí omáčky, koření na sójové masa od Antonína)

1 hrnek červené čočky

1 červená cibule

2 stroužky česneku

1/2 lžičky zázvoru

1 lžička římského kmínu

1 lžička mletého koriandru

1 vajíčko do směsy + 1 vajíčko na obalení sůl, pepř

strouhanka na zahuštění i na obalení (používám kukuřičnou)

rostlinný olej na smažení

Sójové maso namočím přes noc směsi koření, druhý den si dám předem vařit cca 25 min, aby mi zchladlo. Červenou čočku si uvařím taky kousek dopředu cca 10 min, aby zchladla. Pak už jen řádně vymačkám maso, smíchám s čočkou, kořením, cibulkou a česnekem, vajíčkem. Dle potřeby si dochutím. Podle konzistence přidám strouhanku, aby se nám těstíčko nerozpadalo. Pak klasicky obalím v trojobalu (já tedy dvojobal, mouku nepoužívám). Smažím ve vrstvě rostlinného oleje do zlatova.


Dobrou chuť

30 zobrazení0 komentář

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

©2019 by MishMush.cz

Meet The Team

Míša

  • Facebook Sociální Icon
  • Cvrlikání
  • Pinterest
  • Instagram

Jsem vášnivý amatérský kuchař, food blogger,  food fotografka, milovnice anglických buldoků a všeho dobrého a krásného.

Ukážu vám inspirativní cestu do světa chutí, vůní, koření, bylin, krásného nádobí a příjemného stolování, fotek plných jídla, aby jste se i VY stali bohyní kuchyně.

Eddie

  • Instagram

Jsem vášnivý jedlík, jídlo komentátor, velký spáč, odborník na foodstyling, milovník plyšových hraček a všeho na zub

Made by MishMush (c) 2019