top of page

Muesli tyčky ze zbytků


Zní to možná trošku hrozně, ze zbytků :o) ale vážně to tak je, tedy alespoň část. Pořídila jsem si nový super odšťavňovač Kuvings a všechno co z něj vypadne, tedy mimo šťávy :o) jsem chtěla taky zužitkovat. Tak jsem to použila jako jednu složku muesli tyčinek. Doma je dělám už dlouho a mám myslím snadný a dobrý recept, většinou do něj ani nepřidávám sladidla.


Doba přípravy: pečení cca 30 min 170°C


Recept:

1 hrnek drtě z odšťavňovače (pokud nemáte, nemusíte dávat, lze to udělat i bez toho, dělala jsem to tak vždycky)

2 hodně zralé banány (krásně zužitkujete právě ty černé, co už nikdo nechce jíst)

1 hrnek jemných ovesných vloček

1/2 hrnku mandlí (nebo oříšků dle vaší chuti, nakrájených nahrubo)

2 lžíce datlového sirupu (nemusí být, pokud vám směs připadne sladká dost)

troška skořice na posypání

Drť dám do mísy, přisypu vločky, mandle a dám rozmačkané banány. Všechno řádně uhnětu, nejlepší je rukama, do kompaktní hmoty. Banán nám udělá pojivo a nemusíte dávat olej a jiné věci, které jsem viděla v různých receptech, které podle mě do zdravého jídla moc nepatří. Ochutnejte a popřípadě dochuťe sirupem, nebo třeba medem. Na plech dám pečící papír a něj hmotu, tak v tloušce cca 0,8 mm, dohlaďtě to obdélníku rukama. Navrch ještě jemně posypu skořicí. Peču cca 30 min na 170°C, aby povrch byl zlatý a zpevněný. Nechám vychladnout a krájím na proužky.

Dobrou chuť

18 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page