top of page

Mrkvová polévka se zázvorem

Aktualizováno: 18. 9. 2019

Mrkvovou polévku jsem už zkoušela dělat s koko mlékem, tentokrát zkusím jen mrkvičku se zázvorem, ať to má trošku říz. Mám zas v ledničce hodně mrkve, tak se mi to dneska akorát hodí. Není třeba moc ingrediencí a za chvilku je hotovo. Uvidíme jaký bude výsledek :o)


Doba přípravy: cca 20 min vaření

Recept:

2 hrnky strouhané mrkve

1 cibule 500 ml zeleninového vývaru

1,5 cm nastrouhaného zázvoru

1 hrnek sójového mléka

1 lžíce domácího polévkového koření (kdo sledujete můj IG tak víte, že suším zbytky zeleniny:o)

1/2 lžičky kurkumy (je zdravá a polévka bude krásně žlutooranžová)

1 lžíce koko tuku sůl, pepř


Mrkev nastrouhám najemno, zázvor oloupu a také nastrouhám najemno. Na lžíci koko tuku orestuji nahrubo nakrájenou cibuli, až zesklovatí, přidám mrkev a zázvor, kurkumu a nechám tak 3 minutky orestovat, tímto způsobem mrkev pěkně zesládne, než kdybychom jí nechali jen tak vařit.  Zaliju vývarem, mlékem a vařím do změknutí, cca 15 min, jelikož je mrkev strouhaná, uvaří se poměrně rychle.  Nakonec dochutím polévkovým kořením, solí, pepřem. Vše přendám do mixéru a rozmixuji do hladka. A můžete servírovat. Na ozdobu můžete třeba udělat mrkvové chipsy, tak že na tenko nakrájíte mrkev na kolečka a upečete v troubě na pár minut na vysokou teplotu (pozor rychle se dá spálit) nebo usušíte v sušce, což tedy trvá o něco déle.

Dobrou chuť

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

コメント


©2019 by MishMush.cz

Meet The Team

ebook pic.jpg

Míša

  • Facebook Sociální Icon
  • Cvrlikání
  • Pinterest
  • Instagram

Jsem vášnivý amatérský kuchař, food blogger,  food fotografka, milovnice anglických buldoků a všeho dobrého a krásného.

Ukážu vám inspirativní cestu do světa chutí, vůní, koření, bylin, krásného nádobí a příjemného stolování, fotek plných jídla, aby jste se i VY stali bohyní kuchyně.

ebook pic2.jpg

Eddie

  • Instagram

Jsem vášnivý jedlík, jídlo komentátor, velký spáč, odborník na foodstyling, milovník plyšových hraček a všeho na zub

Made by MishMush (c) 2019

bottom of page