top of page

Mrkvánky s domácími povidly

Zní do zvláštně, šátečky z mrkve? Ale věřte mi, že jsou famózní, kdo je ještě nezkusil, je nejvyšší čas. Jsou ohromně jednoduché a výsledek stojí za to. Já do nich dávám domácí švestková povidla.


Doba přípravy: těsto cca 5 min, 1 hodina chladit, cca 20 min pečení

Recept:

200 gr strouhané mrkve

100 gr pohankové mouky

200 gr hladké bílé mouky

100 gr ghišťáva z půlky citronu

1 lžička strouhané citrónové kůry

špetka sušeného zázvoru a muškátového květu

2 lžíce alpro sójového jogurtu (samozřejmě může být klasický bílý)

vajíčko na potření

dia vanilkový cukr na posyp (používám Natural Jihlava s pravou vanilkou)


Nastrouhanou mrkve smíchám v míse s moukou, máslem, kořením, citrónem a jogurtem. Vypracuju hladké těsto a dám do lednice na hodinu odpočinout. Poté rozválím na tenkou placku a vykrajuju čtverečky a plním povidly a přehnu na trojúhelník. Potřu vajíčkem a dám péct na 180°C na cca 20 min, měly by zezlátnout. Po upečení posypu dia vanilkovým cukrem.


Dobrou chuť

133 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page