Kdo by ho neznal a neměl rád. Letos jsem zkusila použít domácí marmeládu s černého rybízu a je to moc dobré. Část jsem také udělala s nutelou, tedy lísko oříškovou pomazánkou bez cukru, také super kombinace. Tak zkuste.
Doba přípravy: pečení cca 10 min na 170°C
Recept:
300 gr hladké mouky
200 gr másla - opět dávám půl na půl s ghi
50 gr xylitolu - každý sladí jinak, tohle množství mi přišlo sladké dost a navíc se stejně cukroví obaluje ve vanilkovém cukru
2 žloutky
kůra z citronu + šťávavanilkový cukr na obalení (opět DiaNatural Jihlava)
domácí rybízová marmeláda bez cukru
lísko oříšková pomazánka bez cukru - používám od firmy Torras
Máslo utřu se žloutkem, citronem, přídám mouku a vypracuji těsto. Zabalím do folie a nechám nejméně přes noc uležet v lednici. Pak ho vyválím na silnější plát a vykrajuji různé tvary. Peču na 170°C, je lepší sledovat, cukroví by nemělo zhnědnout, má být krásně žluté. Před spojováním marmeládou nebo nutelou, každé kolečko obalím ve vanilkovém cukru. Je lepší to udělat takto, když by jste ho cukrovali až potom, tak nebudete mít krásně zářivou barvu uprostřed.
Dobrou chuť
Comments