Teď něco, co asi nemusím ani popisovat a psát na to recept, ale přesto to sem dám. Krůtí řízečky a když je přes noc namočíte do podmáslí, tak budou super křehké, stejně tak můžete udělat i kuřecí. Obalené v corn flakes strouhance se sezamem je to dokonalost sama.
Doba přípravy: marinace nejlépe přes noc. Smažení cca 10 min dozlatova
Recept:
400 gr krůtích prsních řízků (krájím je ještě na menší a rozklepu je)
1 balení podmáslí cca 250 ml
sůl, pepř
vajíčko na trojobalhladká mouka na trojobalcorn flakes strouhanka (dá se takto přímo koupit, dělá Bonavita) nebo lze i kukuřičná
sezamové semínko bílé, množství záleží na vaší chuti
Řízečky nakrájím na menší kousky, naklepu, nasolím, dám do misky a zaleju podmáslím. Nechám marinovat přes noc v ledničce. Obalím klasicky v trojobalu, mouka, vajíčko, strouhanka, do které nasypu sezamové semínko. Smažím ve vyšší vrstvě oleje dozlatova. Semínko udělá krásnou mozaiku a conrflakes zase hezky křupou, je to taková luxusnější alternativa k normálním řízečkům.
Comentarios