Musím říct, že čím jsem starší, tím víc mám ráda mleté maso. Dneska jsem připravila karbanátky se spoustou růžičkové kapusty a sýra, výsledek je skvělý. Dají se jíst i studené, což je výhoda, protože to nikdy neodhadnu a udělám jich moc :o)
Doba přípravy: smažení cca 10 min do zlatova
Recept:
600 gr mletého hovězího masa
300 gr růžičkové kapusty
100 gr 45% eidam strouhaný
2 vajíčka
1 lžíce smetany
1 lžička mletého koriandru
1 lžička římského kmínu
1/2 lžičky zázvoru
1 lžíce koření na mletá masa Vitana
3 lžíce strouhanky
na obalení: hl mouka, vajíčko, strouhankaolej na smažení
Mleté maso smíchám v míse se všemi ostatními surovinami, kapustičky sekám nožem, je to trošku práce, ale lze i namlít, ale nebude tam taková hezká struktura, (jak prosté :o) dělám kuličky tak do dlaně a trošku je splácnu, obaluji v trojobalu, smažím se vyšší vrstvě oleje do zlatova, asi tak 10 min.
Comments