Hovězí na houbách a slanině


Tak tohle je pro mnohé klasika, já houby miluju, letos jsem se bohužel do lesa nedostala, ale sušené houby mám od maminky. Tak vzhůru dotoho, je to výborné.


Doba přípravy: dušení masa v omáčce cca 1 hodinu

Recept:

5 plátků hovězího (cca 400 gr, koupeno v Lidlu, krásně nakrájené)

500 ml hovězího vývaru

2 hrsti hub

100 gr slaniny

1 větší cibule

1 lžíce másla

1 lžička kmínusůl, pepř


Na lžíci másla orestuji nadrobno nakrájenou cibulku, ne moc dohněda, přidám na kostičky nakrájenou slaninu, restuji do mírně křupava, přisypu kmín.  Vedle na pánvi narychlo orestuji plátky masa, nechám zatáhnout. Do hrnce s cibulkou a slaninou přiliju houby (nechávám je namočené asi cca 20 min), přiluju vývar, přidám plátky masa a dusím cca 60 min na mírném ohni. Nakonec dochutím solí, pepřem. Omáčku lze i zahustit jíškou, ale já to většinou nedělám, krásně se vyvaří sama. Podávám s rýží.

Dobrou chuť

6 zobrazení0 komentář

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

©2019 by MishMush.cz

Meet The Team

Míša

  • Facebook Sociální Icon
  • Cvrlikání
  • Pinterest
  • Instagram

Jsem vášnivý amatérský kuchař, food blogger,  food fotografka, milovnice anglických buldoků a všeho dobrého a krásného.

Ukážu vám inspirativní cestu do světa chutí, vůní, koření, bylin, krásného nádobí a příjemného stolování, fotek plných jídla, aby jste se i VY stali bohyní kuchyně.

Eddie

  • Instagram

Jsem vášnivý jedlík, jídlo komentátor, velký spáč, odborník na foodstyling, milovník plyšových hraček a všeho na zub

Made by MishMush (c) 2019